Avižos – gerieji angliavandeniai, kurie suteiks jums energijos, o riešutai ir sėklos – sotieji riebalai bei baltymai. Visos matome panašaus tipo batonėlius parduotuvėse, bet pasigaminus namuose, mes puikiai žinosime jų sudedamąsias dalis ir jis taps dar skanesnis

Tik vieną per dieną, damos! Gero turi būti po nedaug.

REIKĖS:

avižų (1 puodelis);

trupintų lazdyno, anakardžio ir graikinių riešutų (po pusę saujos);

moliūgų sėklų;

linų sėmenų;

riešutų sviesto (2 šaukštai);

medaus (3 šaukštai);

baltyminių pupelių miltų (sportuojantiems).

GAMINIMAS:

Į sviestiniu popieriumi padengtą skardą sudėkite avižas ir pašaukite jas į orkaitę 10 min. (180 laipsnių). Kepkite iki kol švelniai paruduos, pasidengs gintarine spalva. Sutrupintus riešutus ir kitas sėklas sudėkite į vieną dubenėlį, suberkite keptas avižas. Sukrėskite medų ir riešutų sviestą, įberkite šaukštą birių pupelių baltymų. Masę sumaišykite ir vėliau dėkite ant sviestinio popieriaus, formuodami ištisą kvadratą. Aplankstykite šonus, kad nesuirtų ir stipriai suspauskite, kad tvirtai suliptų. Dėkite į kamerą. 

Kitą dieną jau galite skelti gabalėlį saldumyno ir mėgautis juo su arbata bei įdėti į mažųjų mokyklos pietų dėžutes. Vartokite su saiku, nes šie batonėliai gali sukelti priklausomybę. :)

Nuotr. Karolinos Germanavičiūtės