Užkandžių iš lavašo pagrindiniai etapai: sutepimas lydytu ar tepamu sūriu (galima ir majonezu, ir garstyčiomis) bei įdaro paruošimas.

Siūlome keletą įdaro variantų. Tiks tais atvejai, kai svečių bus pilni namai... Beje, rinkitės ploną lavašą - jis greičiau prisigers įdaro, užkandis bus skanesnis.

SU LAŠIŠA IR SU KUMPIU

Reikės:

1 lavašo,

150 g rūkytos lašišos,

100 g jautienos ar kiaulienos kumpio filė,

150 g lydyto sūrio,

2 marinuotų agurkų,

1 šaukšto smulkintos kalendros, krapų ir petražolių.

Gaminimas. Kumpį bei agurkus atskirai supjaustykite plonomis juostelėmis.
Lavašą ištepkite lydytu sūriu (tinka ir tepamas varškės sūris su žalumynais ar agurkėliais; mėginau, visai gardu), pabarstykite visą plotą smulkintais žalumynais. 

Padalinkite lavašą į dvi dalis: ant vieno barstykite agurkus ir kumpį, o ant kito klokite lašišos juosteles. Kiekvieną lavašo puselę susukite, paskui apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Plėvelę nuimkite ir supjaustykite storais griežinėliais.

SU FETOS SŪRIU

Reikės:

1 lavašo,

2 peletrūno šakelių,

120 g fetos sūrio (gali būti ir brinza),

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

1 česnako skiltelės,

druskos.

Gaminimas. Dubenėlyje sumaišykite sūrį, smulkintas peletrūno šakeles, aliejų, prieskonius bei smulkintą česnaką. Gautą masę dėkite ant lavašo ir susukite į vamzdelį (kaip darytumėte balandėlius).

Dėkite lavašą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kaitinkite 4-5 minutes. Perpjaukite pusiau ir valgykite šiltą.

SU VIŠTOS KRŪTINĖLE IR BAZILIKU

Reikės:

1 lavašo,

500 g vištos krūtinėlės,

druskos, pipirų lauro lapų (krūtinėlėms virti),

50 g baziliko lapelių,

po žiupsnelį krapų ir petražolių,

1 pomidoro,

250 g majonezo.

Gaminimas. Vištos krūtinėles padalinkite į 2-3 dalis ir išvirkite. Krapus ir petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Graikinius riešutus suknežinkite peilio geležte.
Virtoms krūtinėlėms leiskite atvėsti, paskui mėsą suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į indelį vištieną, baziliko lapelius, kitus žalumynus, smulkiai supjaustytą pomidorą bei majonezą. Viską gerai išmaišykite. 

Ta mase ištepkite lavašą, susukite į vamzdelį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms, kad lavašas prisigertų įdaro. Galima daryti šį užkandį iš vakaro - bus puikūs pusryčiai.