1. Greipfrutai
Greipfrutai spartina medžiagų apykaitą ir padeda sudeginti daugybę kalorijų. Šis vaisius greičiau suteikia sotumo jausmą, kuris išlieka ilgiau. Be to, greipfrutuose gausu ląstelienos, kuri stabilizuoja gliukozės lygį kraujyje. Galite dėti greipfrutų į vaisių salotas, vaisių kokteilius arba gerti greipfrutų sultis.
2. Salierai
3. Neskaldyti grūdai
Tyrimai rodo, kad neskaldyti grūdai kur kas vertingesni už valytus grūdus. Jie mažina chroninių ligų riziką. Juos ilgiau virškina, todėl ilgiau jausite sotumą. Neskaldytuose grūduose daug įvairių vitaminų, mineralų, angliavandenių, mažai riebalų.
4. Žalioji arbata
Žalioji arbata skatina medžiagų apykaitą. Šis egzotinis gėrimas iš Azijos jau įprastas mūsų gyvenime, visgi nepamirškime jo naudos sveikatai. Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų, ji spartina medžiagų apykaitą, lieknina. Nuostabu, tiesa, damos?
5. Omega 3 riebalų rūgštys
Moksliškai įrodyta, kad omega 3 riebalų rūgštys reguliuoja medžiagų apykaitą. Jos didina hormono leptino lygį, kuris atsakingas už riebalų deginimą. Mūsų organizmas negamina omega 3 riebalų rūgščių, jų galime gauti tik su maistu – ypač valgydami tuno, silkių, lašišos. Galite vartoti papildų su omega 3 riebalų rūgštimis.