12
Kitas

Toliau

1. Greipfrutai

Greipfrutai spartina medžiagų apykaitą ir padeda sudeginti daugybę kalorijų. Šis vaisius greičiau suteikia sotumo jausmą, kuris išlieka ilgiau. Be to, greipfrutuose gausu ląstelienos, kuri stabilizuoja gliukozės lygį kraujyje. Galite dėti greipfrutų į vaisių salotas, vaisių kokteilius arba gerti greipfrutų sultis.

2. Salierai

Salierų paslaptis labai paprasta – juose mažai kalorijų, be to, jie padeda sudeginti daugiau kalorijų, nei suvalgėte. Salierų pagrindas – vanduo, todėl verta įtraukti jų į racioną. Tiesa, negalima laikytis vien salierų dietos, nes organizmas negautų reikiamo kiekio mineralų ir maistingų medžiagų. Geriausia derinti salierus su kitais maisto produktais.

3. Neskaldyti grūdai

Tyrimai rodo, kad neskaldyti grūdai kur kas vertingesni už valytus grūdus. Jie mažina chroninių ligų riziką. Juos ilgiau virškina, todėl ilgiau jausite sotumą. Neskaldytuose grūduose daug įvairių vitaminų, mineralų, angliavandenių, mažai riebalų.

4. Žalioji arbata

Žalioji arbata skatina medžiagų apykaitą. Šis egzotinis gėrimas iš Azijos jau įprastas mūsų gyvenime, visgi nepamirškime jo naudos sveikatai. Žaliojoje arbatoje gausu antioksidantų, ji spartina medžiagų apykaitą, lieknina. Nuostabu, tiesa, damos?

5. Omega 3 riebalų rūgštys

Moksliškai įrodyta, kad omega 3 riebalų rūgštys reguliuoja medžiagų apykaitą. Jos didina hormono leptino lygį, kuris atsakingas už riebalų deginimą. Mūsų organizmas negamina omega 3 riebalų rūgščių, jų galime gauti tik su maistu – ypač valgydami tuno, silkių, lašišos. Galite vartoti papildų su omega 3 riebalų rūgštimis.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)