Štai 10 skanių kombinacijų dailesnėms kūno linijoms:
Žemės riešutų sviestas + obuolys + cinamonas. Obuoliai su žemės riešutų sviestu – klasikinis derinys, kuris puikiai tiks dienos užkandžiui ir padės lieknėti. Žemės riešutų sviestas (geriausia natūralus, kurio sudėtyje 100 proc. riešutų) ilgam užtikrina sotumo jausmą, o obuoliuose gausu skaidulų, kurios padeda sumažinti visceralinius riebalus. Apibarstę obuolio griežinėlius, apteptus riešutų sviestu, žiupsneliu cinamono, pagerinsite medžiagų apykaitą. Cinamonas reguliuoja cukraus kiekio kraujyje svyravimus, gerina virškinimą ir yra puikus antioksidantas.
Žalia arbata + citrina + mėta. Žalia arbata, kalbant apie svorio metimą, turi magiškų savybių. Joje gausu antioksidanto epigalokatechino galato (EGCG), junginio, padedančio deginti riebalus. Taip pat katechinų. Katechinai yra stipriomis antioksidantinėmis savybėmis pasižymintys organiniai junginiai. Šie junginiai gerina kepenų veiklą, padeda iš riebalų gaminti energiją. Įspaudę citrinos sulčių į žalią arbatą, padidinsite jos galias pridėdami pektino ir polifenolių – medžiagų, kurios suteikia sotumo jausmą ir padeda mesti svorį. Mėtos slopina apetitą. Taigi žalia arbata, citrina ir mėta – nepamainomas gėrimas metantiems svorį.
Graikiškas jogurtas + avietės + migdolai. Graikiškame jogurte gausu baltymų, kurie užtikrins sotumo jausmą. Taip pat vitamino D ir kalcio. Šios medžiagos padeda sumažinti streso hormono – kortizolio gamyba organizme. Kadangi stresas yra dažna persivalgymo priežastis – jogurtas puiki prevencinė priemonė. Avietės – antioksidantų gausios uogos, kuriose esantys polifenoliai gali sustabdyti riebalinių ląstelių susidarymą. Amerikos širdies asociacijos leidžiamame žurnale „Journal of the American Heart Association” publikuotame tyrime nurodoma, kad žmonėms, kurie kasdien suvalgo apie 30 g migdolų, greičiau pavyksta tirpdyti riebalus šlaunų ir pilvo srityse.
Vanduo + agurkas + citrina. Sumaišykite litrą vandens su agurko ir citrinos griežinėliais, galite įdėti truputį imbiero šaknies ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. Kita rytą turėsite puikų detoksikuojantį, lieknėti padedantį gėrimą, kuris pagreitins medžiagų apykaitą. Šis gėrimas taip pat gausus vitaminų C ir K.
Avižiniai dribsniai + mėlynės + cinamonas. Skaidulų gausus maistas ilgam suteikia sotumo jausmą ir yra nepakeičiamas lieknėjant. Taigi, rytą pradėti dubenėliu skanios košės – puikus pasirinkimas. Mėlynėse daug antioksidantų ir polifenolių. Mičigano universitete atliktas tyrimas parodė, kad mėlynės, valgomos kartu su kitu maistu, padeda deginti pilvo riebalus.
Bulvės + alyvų aliejus + pipirai. Baltosios bulvės užsitarnavusios blogą reputaciją, tačiau tinkamuose deriniuose, valgant pirmoje dienos pusėje, šios daržovės puikiai tinka ir metantiems svorį. Bulves reikėtų valgyti ne kaip garnyrą, o kaip pagrindinį patiekalą. Tinka patiekti su įvairiomis daržovėmis, salotomis. Australijoje atlikti tyrimai parodė, kad bulvės suteikia ilgesnį sotumo jausmą nei rudieji ryžiai ar avižų dribsniai. Alyvų aliejus gausus omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimus, o pipirai pagreitina metabolizmą, ir jis išlieka greitesnis net praėjus kelioms valandoms po valgymo.
Špinatai + obuolys + imbieras. Pastaruoju metu vis labiau populiarėjantys žalieji kokteiliai jau spėjo pavergti kone visų lieknėjančiųjų širdis. Pasigaminkite špinatų, obuolių ir imbiero kokteilį greitesniam svorio metimui. Špinatuose yra geležies, vitaminų K ir A. Obuoliuose gausu skaidulų, kurios padeda deginti vidinius riebalus. Imbieras spartina medžiagų apykaitą.
Kajeno pipirai + vištiena. Vištiena ilgam suteikia sotumo jausmą. Kajeno pipirai pagerina medžiagų apykaitą net 35 procentais ! Purdue universitete atlikto tyrimo duomenimis, kasdien vartojant kajeno pipirus net ir labai mažomis dozėmis, galima kontroliuoti alkio jausmą ir pagreitinti metabolizmą.
Juodas šokoladas + graikiški riešutai. Jei metate svorį nereiškia, kad nenusipelnėte deserto. Tiesą pasakius, juodasis šokoladas (kuriame kakavos ne mažiau kaip 70 proc.) gali padėti numesti svorį. Šis produktas turi daug antioksidantų, ypač flavanolių, kurie turi priešuždegiminių savybių. Graikiški riešutai – gerųjų riebalų šaltinis, kuris padeda reguliuoti insulino svyravimus. Žinoma, šokolado nereikėtų padauginti. 20 g juodojo šokolado per dieną turėtų būti maksimali riba.
Bolivinė balanda + avokadas + raudonosios pupelės. Pasigaminkite pietums puikų troškinį, kuriame visos nepakeičiamos amino rūgštys ir gerieji riebalai. Bolivinėje balandoje yra amino rūgšties lizino, kuri ne tik padeda deginti riebalus, bet ir palaiko gerą kaulų ir odos būklę. Pupelėse gausu skaidulų, kurios ilgam suteiks sotumo jausmą.