Ši sulčių dieta unikali tuo, jog į sultis dedame chia (ispaniškojo šalavijo) sėklų, kurios pagreitina toksinų ir atliekų šalinimą.
Sultims paruošti jums reikės sulčiaspaudės. Ši penkias dienas trunkanti dieta yra vien iš skysčių. Likus penkioms dienoms iki jos teks atsisakyti kai kurių produktų, o po dietos per keturias dienas po truputį vėl grįšite prie įprastos mitybos. Jei norite, dietos metu nedideliais kiekiais galima vartoti ir kietą maistą.
Penkios dienos prieš dietą
Kuo geriau pasirengsite dietai, tuo bus lengviau. Jums reikės pamažu atsisakyti kai kurių gėrimų ir maisto produktų: kviečių (baltų miltų produktų), mėsos, cukraus, pieno produktų, kavos. Atsisakius šių produktų ir pradėjus iškrovą mažiau norėsis tam tikro maisto ir mažiau kamuos alkis.
Svarbu ne tik atsisakyti tam tikrų produktų, o valgyti daugiau daržovių – ypač žalios spalvos daržovių ir augalinės kilmės maisto.
Taip pat tam, kad sustiprėtų medžiagų apykaita, reiktų gerti daugiau vandens. Tai esminis kiekvieno pasninko elementas, nes tokiu būdu organizmas pašalina toksinus. Ne tik gerkite daugiau vandens, bet stenkitės rytą pradėti išgerdami kambario temperatūros ar drungno vandens su citrinos griežinėliu.
Sulčių dieta: 6-10 dienos
Dieta trunka 5 dienas. Jo metu vartojamos vien sultys, jokio kieto maisto. Daugumai žmonių sultis artimiausiai parai lengviausia paruošti dienos pradžioje arba pabaigoje. Sultis galima laikyti uždaromuose stikliniuose induose arba be bisfenolio A pagamintuose plastikiniuose puodeliuose ir buteliuose.
Kiekvieną rytą pirmiausia išgerkite stiklinę kambario temperatūros vandens su griežinėliu citrinos.
Skysčiai turi būti vartojami šia tvarka:
Vanduo su citrina
Anakardžių arba migdolų pienas
Žalios spalvos daržovių sultys (špinatų, lapinių salotų, salierų stiebų, baltagūžio kopūsto, agurko, žalios spalvos obuolio, citrinos)
Žalios spalvos daržovių sultys
Žalios spalvos daržovių sultys
Burokėlių sultys (2 burokėliai, 2 didelės morkos, 1 žalios spalvos obuolys)
Anakardžių arba migdolų pienas
Skysčiai turėtų būti vartojami mažiausiai vienos valandos intervalais. Prieš gerdami sultis būtinai išgerkite 250-350 ml filtruoto vandens.
Paskutinį skystį turėtumėte suvartoti likus maždaug dviems valandoms iki miego.
Po dietos: 11-14 dienos
Pasibaigus sulčių pasninkui, 11 dieną turite pamažu vėl pradėti valgyti. Tik nešvęskite dietos pabaigos surengdami didelę puotą. Tam, kad nesutriktų virškinimas, būtina pradėti nuo mažų porcijų. Valgykite pamažu, venkite kviečių, cukraus, kavos ir alkoholio, nes jūsų organizmui reikia priprasti prie kieto maisto.
11 diena: valgykite nedideles porcijas šviežių daržovių (žalių salotų ar ant garų apvirtų daržovių). Galima valgyti vaisių ir riešutų.
12 diena: galite valgyti pupelių ir ankštinių. Žalios spalvos daržovės vis dar turi būti jūsų mitybos pagrindas. Jei norite sotesnio maisto, pamėginkite pavalgyti krakmolingų daržovių – sadžių bulvių ar jamų.
13 diena: galite vartoti grūdus be glitimo: rudus ryžius ar bolivinę balandą (kynvą).
14 diena: jei vartojate mėsą, paukštieną ar žuvį, jau galite vartoti po truputį ir šių produktų. Pavyzdžiui, pavalgykite garuose ar ant žemos ugnies virtos žuvies su daržovėmis.
15 diena ir toliau: pamažu galite grįžti prie sunkiau virškinamo maisto.
Jei įdomu sužinoti, kaip jūsų organizmas reaguoja į tam tikrą jums įprastą maistą, galite mėginti sugrąžinti į racioną po vieną maisto produktą. Dažnai jautriai reaguojama į pieno produktus, kviečius ir glitimą.
Renkantis tokią strategiją, dažniausiai į mitybą grąžinamas maistas valgomas tarp pusryčių ir pietų. Galite naudotis ir mitybos dienoraščiu, kuriame fiksuosite organizmo reakcijas.