Dažnai būna taip, kad prekės ženklas žinomas, bet žirneliai neskanūs, kieti ir tinkami nebent dėti į sriubas. O kartais pigus produktas tiesiog tirpsta burnoje. Išsirinkti sultingus ir jaunus žirnelius bus lengva, jei žinosite vieną mažą gudrybę. Ji susijusi su viena fraze, taip pat pagaminimo data, rašo novate.ru.

Kaip teisingai išsirinkti konservuotus žaliuosius žirnelius

Pats pirmas dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, yra užrašai indelio viršuje (kur paprastai nurodoma gaminio sudėtis).

  1. Aukščiausios rūšies (rinktiniai) žalieji žirneliai;
  2. Pagaminta iš džiovintų žirnelių (tai gali būti nurodyta prie sudėties).
  3. Žalieji žirneliai. Jei daugiau nieko nenurodyta, produktas vargu ar bus skanus.


Pirmuoju atveju, kai etiketėje nurodoma, jog žirneliai yra aukščiausios rūšies, konservuotas produktas visada bus sultingas ir skanus, nes yra pagamintas iš geriausios kokybės šviežių žirnelių.

Antruoju atveju žirneliai tikrai nebus skanūs, nes yra pagaminti iš džiovintų ir išmirkytų žirnelių. Tokie žirneliai bus tinkami nebent sriuboms.

Konservuoti žirneliai

Renkantis konservuotus žirnelius, verta atkreipti dėmesį ir į pagaminimo datą – kada žirneliai buvo užkonservuoti. Idealus variantas, jei tai buvo padaryta birželio, liepos ar bent jau rugpjūčio mėnesiais. Vasarą žirneliai iš tikrųjų būna jauni, švieži, saldūs ir skanūs.

Kur kas blogiau, jei pagaminimo datoje figūruoja rugsėjo ir kiti rudens mėnesiai. Tai reiškia, kad produktas buvo gaminamas iš pasenusių, jau sukietėjusių ir ne tokių sultingų žirnelių, o tai, be jokių abejonių, turės įtakos jų skoniui. Jei data dar vėlesnė, pirkti tokių žirnelių apskritai nerekomenduojama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)