Vietoj vištienos galite naudoti bet kokią kitą mėgstamą mėsą. Jei esate vegetaras – tiesiog nedėkite vištienos, nes ir be jos troškinys tikrai bus labai gardus. Taip pat šiam troškiniui pagardinti puikiai tiks tokios daržovės kaip cukinija, baklažanas, salieras ar pan.
Reikės:
400 g konservuotų avinžirnių
400 g konservuotų nuluptų pomidorų
200 g apkeptos/apvirtos vištienos
2 vidutinio dydžio morkos
1 didelis svogūnas
200 ml kokosų pieno
200 ml karšto vandens
0,5 kubelio vištienos sultinio
5 česnako skiltelės
2 valg. š. kario
¼ arb. š. malto imbiero
0,5 arb. š. rudojo cukraus (nebūtina)
druskos, juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Įkaitiname aliejų keptuvėje, suberiame susmulkintą svogūną, česnaką, pakepiname, kol suminkštės. Sudedame kubeliais supjaustytas morkas, dar pakepiname 5 min.
Sudedame supjaustytus pomidorus, supilame kokosų pieną, sudedame prieskonius.
Karštą vandenį sumaišome su 0,5 sultinio kubelio, supilame į keptuvę. Viską gerai išmaišome ir troškiname ~15 min.
Pabaigoje troškinimo sudedame susmulkintą vištieną, avinžirnius, jei norite troškinį galite pagardinti ruduoju cukrumi. Viską troškiname dar ~15 min, kol troškinys sutirštėja.
Skanu patiekti su ryžiais, ar virtomis, keptomis bulvėmis.
Receptas iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com