Reikės:
1 nemaža Savojo kopūsto galva (galima ir kitokį naudoti),
150 g ryžių (nevirtų),
1 morka,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
1 paprika,
1 pomidoras,
2 šaukštai kedrinių pinijų,
pundelis krapų,
mažas žiupsnelis juodųjų pipirų,
lauro lapų,
druskos,
aliejaus,
3 šaukštai pomidorų padažo.
Kopūstą gerai nuplauname ir dedame į didelį puodą, užpilame vandeniu. Dedame ant vidutinės ugnies ir kai užvirs verdame apie 5 minutes, tada nupjauname viršutinius lapus. Lapų nuimkite tiek, kiek darysite balandėlių.
Ryžius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite apie 15 min, tada nupilkite vandenį. Į smulkintuvą sudėkite nuluptą svogūną, česnakus, petražoles, supjaustytą papriką, pomidorą, 3-4 šaukštus aliejaus. Susmulkinkite iki smulkių gabalėlių.
Sumaišykite smulkintas daržoves su ryžiais, pagardinkite druska, pipirais,sudėkite kedrines pinijas.
Imkite kopūsto lapą, išpjaukite kietąją dalį ir uždėję įdarą, užlenkite kraštus, o tada susukite į ritinėlį.
Puodo dugną apšlakstykite aliejumi ir tarkuota morka, sudėkite balandėlius. Ant viršaus dar uždėkite likusius nesuvyniotus kopūsto gabalėlius,kelis lauro lapus ir užpilkite vandeniu ir įdėkite pomidorų padažo, kad pilnai apsemtu. Dėkite ant viryklės ir kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 25-30 min.
Receptas koreguotas pagal manę, nes reikėjo šiam patiekalui dar džiovintų serbentų, bet pas mus tokių dar neteko matyti pirkti, tad neturėjau.