Štai ant mūsų stalo neseniai mano minėto super maisto vieno ingrediento panaudojimas – bolivinės balandos salotos. Na, o jei apie šių kruopų super galią – tai jose yra puikus žmogui amino rūgčių užtaisas, gausu kalcio, fosforo ir geležies, antioksidantų.
Tad jei norite ilgai gyventi ir nesenti – greit į parduotuves ieškoti bolivinių balandų, o mūsų pasiūlymas kruopas pagardinti ryškesnių skonių produktais: kalamata alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais, gausite puikiai suderintų pietų variantą.
Salotoms paruošti reikės (4-6 asmenims):
stiklinės bolivinės balandos kruopų
dviejų saujų graikiškų alyvuogių
saujos saulėje džiovintų pomidorų
1 agurko
saujos svogūnų laiškų
padažui: petražolių, kalendros, 2 skiltelių česnako, alyvuogių aliejaus, citrinos, šiek tiek mėgstamų riešutų
Kruopų stiklinę išviriau iš anksto (kad kruopos galėtų atvėsti). Viriau ant vidutinės ugnies apie 12-15 minučių santykiu 1 kruopų su 2 vandens.
Iš petražolių, kalendrų, česnako, kedrinių pinijų riešutų, aliejaus ir citrinos sutryniau ir sumaišiau padažą. Visko dėjau nedideles proporcijas, ragaudama, kol gavosi žalias gaivus padažas.