Gaminimo laikas: 90 minučių

Produktai:

• 500 g varškės (ne mažiau nei 5-9 proc. riebumo)
• 6 kiaušiniai
• 1 stiklinė cukraus
• 1 stiklinė kefyro
• 1/2 stiklinės manų kruopų
• 1 arb. šaukštelis (nubrauktas) sodos
• 1/2 arb. šaukštelio vanilės
• 1/2 stiklinės razinų
• Šokoladinės glazūros

Varškę pertrinkite per metalinį sietelį. Tai padaryti būtina tam, kad varškės masė taptų švelni ir vienalytė – nuo šio pradinio proceso priklauso apkepo kokybė.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki vidutinio standumo putų, suberkite cukrų ir plakite toliau, kol putos sustandės. Palikite du šaukštus cukraus, nes jo reikės išsukant trynius.

Į atskirą dubenį supilkite kefyrą (1 stiklinę), suberkite vanilę (1/2 arb. šaukštelio), suberkite sodą (1 arb. šaukšt.). Į kefyro masę suberkite manų kruopas (1/2 stiklinės). Atidėkite, kad manai išbrinktų.

Indą su išplaktais baltymais taip pat atidėkite. Kiaušinių trynius išsukite, įbėrę du valgomuosius šaukštus cukraus. Trynius su cukrumi sukite tol, kol masė taps balta.

Kai manų kruopos išbrinks, sukrėskite jas į išplaktus baltymus, taip pat į šią masę sukrėskite išsuktus trynius ir kefyro masę.
Po truputį porcijomis sukrėskite ištrintą varškę. Viską kruopščiai išmaišykite.

Suberkite nuplautas razinas. Viską vėl kruopščiai išmaišykite. Multifunkcinio elektrinio puodo indą ištepkite sviestu ir į jį sukrėskite tešlą. Nustatykite „Kepimo“ režimą (jis trunka apie 60 min.) Tačiau kepti reikėtų 50 minučių, po to puodą išjunkite ir palikite apkepą dar 15-20 min. Po to išimkite indą iš multifunkcinio puodo ir palikite apkepą ataušti.

Ataušusį apkepą apibarstykite cukraus pudra arba apliekite šokoladine glazūra, jei norite, galite papuošti konservuotais vaisiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)