Reikės:
4 virtos bulvės,
10 žalių bulvių,
truputis druskos,
2 šaukštai bulvių krakmolo.
Įdarui:
500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną),
1 svogūnas,
truputį druskos ir pipirų.
Padažas:
1 svogūnas,
200 g rūkytos šoninės,
grietinės.
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos.
Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius.
Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.
Įdarui pakepinamas smulkintas svogūnas. Malta mėsa maišoma su kepintu svogūnu, druska ir pipirais.
Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai.
Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20–25 minutes, atsargiai pamaišant.
Padažui pakepinami spirgučiai, tuomet sudedami smulkinti svogūnai, pakepinami dar kelias minutes.
Į lėkšte dedame cepelinus, dedame šalia grietinės ir užpilame spirgiukais.