Reikės
1 kg desertinės kreminės varškės
3 pakelių skirtingų skonių želės
100 g grietinės arba jogurto
2 pakelių želatinos (2x20 g)
3–4 v. š. cukraus (pagal skonį)
1 a. š. vanilinio cukraus
Gaminimas
Želę ištirpinti su mažesniu kiekiu vandens, negu nurodyta ant pakuotės(apie 300 ml). Kai želė sustings, supjaustome ją kubeliais.
2 pakelius želatinos ištirpiname 200 ml verdančiame vandenyje, užvirti nereikia.
Kol želatina vėsta, pasiruošiame varškę. Varškę su grietinę ir cukrumi išmaišome iki vientisos masės. Pravėsusią želatiną maža srovele supilame į varškę, pastoviai plakdami su šluotelę. Tuomet supilame želę, greitai išmaišome ir supilame į indą. Dirbam sparčiai, nes varškė greitai stingsta.
Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite kol sustings apie porą valandų. Geriausiai iš vakaro.
Skanaus!