"Visų mano verdamų sriubų pagrindinė taisyklė - turi būti daug daržovių. Mėgstu, kai sriuba būna beveik kaip troškinys, tad daržovių niekada negailiu, o vyras mane stabdo ir juokiasi, kad į puodą niekas nebetilps", - pasakojo dizainerė.

Lašišų sriubai reikės:

Dizainerė Eglė Žiemytė
- lašišos filė ir žuvies likučių (galva, uodega),
- 1 žiedinio kopūsto,
- 1 didelės arba 2 mažesnių morkų,
- 4-5 bulvių,
- 1-2 paprikų,
- konservuotų žirnelių,
- svogūnų laiškų,
- krapų,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos, pipirų, lauro lapų.

Kaip gaminti

Iš pradžių išverdu sultinį iš išdarinėtos lašišos likučių. Verdu ant silpnos ugnies apie pusvalandį, įberiu pipirų, lauro lapų, šiek tiek druskos. Tada viską nukošiu, kad liktų žuvies sultinys.

Į sultinį suberiu smulkintas bulves, žiedinius kopūstus, galima įdėti ir brokolio, jei turite. Tuo metu, kai sriuba ima virti, ant šlakelio alyvuogių aliejaus paskrudinu svogūną, morką (smulkinu trintuve), papriką (galima berti kelių spalvų, bus spalvingesnė sriuba).

Apkepusį turinį supilu į puodą su bulvėmis ir žiediniais kopūstais. Sriuba nusidažo labai gražia gelsva spalva.

Viską verdu apie 10-15 min., sudedu lašišos filė gabaliukus ir dar verdu apie 8-10 min. Paragauju, gal trūksta druskos ar pipirų. Daug prieskonių neberiu, nes ir taip užtenka žuvies bei daržovių skonio.

Prieš sriubai baigiant virti, įdedu kelis šaukštus konservuotų žirnelių, įberiu smulkintų krapų ir labai smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.

Šią sriubą galima virti ir su mėsa, pvz. su frikadelėmis, arba tiesiog išsivirti lengvą daržovių sriubytę.

Patiekti su šviesia duonele, gardinti grietine.

Skanaus!

Eglė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją