Reikalingi produktai:
Pakuotės pirktinio biskvito (tikrai tiks ir paprasti sausainiai);
3 pakeliai skirtingų skonių ir spalvų želė;
500 g grietinės;
1 stiklinė cukraus;
20 g želatinos;
Vanilinio cukraus;
Eiga:
1. Iš anksto sustingdykite želė.
2. Kremo ruošimui reikia išbrinkyti želatiną. 10 šaukštų šalto vandens 20 g želatinos 30 minučių palaikyti, tada ant mažos ugnies arba vandens vonioje maišyti, kad ištirptų želatina, leisti šiek tiek atvėsti.
3. Į indą sudėkite 500 g grietinės, 1 stiklinę cukraus, ir vanilės. Viską išmaišykite arba išplakite.
4. Taip pat nepamirškite plona srovele supilti želatiną.
5. Pasiruoškite indą, kuriame laikysite tortą. Jo dugną išklokite maistine plėvele.
6. Sulaužykite biskvito 2 lakštus arba supjaustykite mažais kvadratėliais. Želė supjaustykite.
7. Į indą reikės dėti sluoksniais. Pirma sudėkite biskvitą su želė, tada užpilkite grietinės, ir taip kartojate, kol viską baigsite. Paskutinį sluoksnį paspauskite.
8. Neškite į šaldytuvą 3-4 val. Išverskite į plokščią lėkštę. Turėtų lengvai viskas išsiimti, o plėvelė gražiai nusiimti. Puoškite kaip tik širdis geidžia :) SKANAUS!
Danguolė Venckuvienė