Mano receptas būtų toks:

(16 vienetų):

16 pievagrybių
50 gr graikinių riešutų
100 gr fermentinio sūrio
petražolių
druskos, pipirų
kalendros prieskonio
česnako (pasirinktinai)

Pievagrybiai nuplaunami ir nusausinami. Išpjaunami jų kotukai.

Sūris sutarkuojamas. Į jį įdedamos pjaustytos petražolės, malti ar maisto kombainu smulkinti riešutai, įberiama druskos, pipirų, kalendros prieskonių, įspaudžiama česnako. Galima panaudoti dalį grybienos nuo išpjautų kotukų. Viskas gerai sumaišoma.

Pagamintu įdaru prikemšami pievagrybiai. Įdaryti grybai dedami į aliejumi išteptą skardą (mano atveju ant aliejumi pateptos folijos). Ir pašaunami į orkaitę.

Pievagrybius reikia kepti maždaug 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių (kol sūris gražiai išsilydo). Iškepus, išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti. Tuomet sudėkite juos ant lėkštės, papuoškite petražolių lapais ir galima tiek į stalą.

Skanaus!