„Kelmas“
Jums reikės:
kiaulienos šonkaulių juosta, 40 centimetrų
Kiaulienos faršas, 1,5 kilogramo
Svogūnai, 1 vienetas
Česnakas, 1 skiltelė
Pipirai, 1 žiupsnelis
Druska, 1 žiupsnelis
Kiaušiniai, 2 vienetai
Žalumynai , 1 pundelis
Marinuoti grybai, 1 sauja
Kaip pasigaminti?
Šonkauliukus marinuoti parą laiko įtrynus prieskoniais. Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu bei česnaku, prieskoniais ir kiaušiniais. Šonkaulių tarpuose padaryti 4 - 5 cm gylio įpjovas.
Susukti šonkaulių juostą, ją sutvirtinti mediniais dantų krapštukais ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Į vidurį sudėti paruoštą faršą. Suvynioti į foliją ir kepti apie 2 valandas.
Likus pusvalandžiui, foliją pašalinti, kad šonkauliukai apskrustų. Dėti į lėkštę, puošti žalumynais, marinuotais pievagrybiais.
Skanaus!