Lietiniams reikės:
Grikių miltų 200 g
Kvietinių miltų 100 g
Pieno 300 g (šefas nurodo 250 g)
Vandens 200 g (šefas nurodo 50 g)
Kiaušinių 2 vnt.
Sviesto 50 g
Druskos, cukraus pagal skonį.
Receptu pasidalino žurnalui Moteris "La Crepe" šefas, todėl nusprendžiau pabandyti, kadangi prieš metus buvę bandymai iškepti la crepe iš internete rastų receptų- baigėsi nesėkme ir virto įprastais grikių miltų blyneliais.
Dariau viską kaip recepte:
Sviestas pašildomas, tuomet į jį pilamas kambario temperatūros pienas, beriami persijoti miltai, mušami kiaušiniai bei beriamas cukrus ir druska. Viskas labai gerai išmaišoma plakimo šluotele. Tešlą paliekame pastovėti valandai kambario temperatūroje, po jos gerai įkaitintoje keptuvėje liejame blynelius.
Po valandos tešla tapo tiršta kaip grietinė, visai ne lietinių konsistencijos. Nusprendžiau įpilti dar pieno ir vandens.
--
Almina