6 šaukštai saulėgrąžų aliejaus arba
85 g lydyto atvėsinto sviesto (ir dar truputis patepimui),
90 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
280 g miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
šviežiai malti pipirai,
2 kiaušiniai,
250 ml kefyro,
400 g tuno aliejuje.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Riebalais patepkite 12 keksiukų formelių. Supjaustykite alyvuoges (12 nepjaustytų atsidėkite papuošimui).

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus. Įmaišykite supjaustytas alyvuoges. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, tada įmaišykite kefyrą ir aliejų (arba sviestą). Sausų ingredientų mišinyje padarykite duobutę, supilkite kefyro masę, sudėkite nusausintą ir šakute pasmulkintą tuną. Lengvai pamaišykite. Sudėkite tešlą į formeles, įspauskite po alyvuogę.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 min, kol pakils ir bus rusvai auksinės spalvos. Leiskite kelias minutes atvėsti. Patiekite dar šiltus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)