Ką galima gaminti labai paprastai ir skaniai? Vištienos kepenėlės. Pietūs per 18 minučių, įskaitant paruošimo laiką. Rezultatas mažų mažiausiai nustebins.

Kepenėlės su obuoliais ir cukinija
(4 asmenims)

1 kg vištienos kepenėlių
4 cukinijos
4 obuoliai
Druskos
Citrinos sulčių
Aliejaus

Cukinijas pjaustome griežinėliais ir kepame 15 minučių - tol, kol jos suminkštėja ir sukrenta. Cukinijoms pradėjus kepti, taip pat ant keptuvės siunčiame griežinėliais supjaustytus obuolius. Man asmeniškai labai patinka obuoliai, kurie kepami nesukrenta. Tokie obuoliai išlaiko formą ir gražiai karamelizuojasi. Kiti obuoliai linkę sukristi - reikia bandyti ir ieškoti, kol pavyks rasti patinkančius obuolius.

Vištos kepenėlės, patekusios ant kaitrios keptuvės, puikiai karamelizuojasi, įgauna rusvą spalvą ir tampa labai skanios. Paslaptis slypi paprastume - reikia tik jas iškepti.

Kepame apie 10 minučių, bet nebijokite šakute pralaužti ir patikrinti, ar neteka rausvos sultys. Kepimo pabaigoje apšlakstau citrinų sultimis (bet tai darau tik aš, todėl tai nėra jokiais būdais privaloma) ir apibarstau druska. Paprasta ir labai gardu.

Cukinijos, obuoliai ir kepenėlės keliauja į lėkštę ir baigta. Man obuoliai kaip garnyras yra didžiausias šių metų atradimas - puikiai dera prie mėsos patiekalų.

Skanaus!
Martynas