Į 5 l puodą įpyliau 3l vandens ir užkaičiau ugnį. Pasiruošiau produktus: 500 g vištienos filė supjausčiau nedideliais gabaliukais, 2 vidutines morkas sutarkavau stambia tarka (šiandien dėjau ir stambiai kapotus morkų lapus), 1 mažą cukiniją nulupau, išėmiau sėklas ir supjausčiau mažais kubeliais, 200 g šaldytų žirnelių – palikau atšilti, 0,5 vidutinio dydžio šviežio kopūsto – supjausčiau plonomis juostelėmis,
Į verdantį vandenį sudėjau vištieną ir kopūstus, jiems 15 min. pavirus, sudėjau likusias daržoves (tik žirnelių dar ne), palikau kunkuliuoti dar 15min. Tuo metu įkaitinau keptuvę, įdėjau gabaliuką sviesto ir jame apkepinau voveraites. 10-15min. pakepusias, subėriau į puodą, taip pat subėriau žirnius, tuomet sriubą gardinau druska, maltais raudonaisiais pipirais, žiupsneliu malto kajeno (arba čili) pipiro.
Kitus prieskonius čia pavaduoja morkų lapai. Sriubai leidau užvirti, uždengiau puodo dangtį ir išjungiau ugnį. Palikau 20min. subręsti.
Valgėme su šaukštu grietinės ir juoda juodžiausia duona.