450 g lašišos filė,
1 kokoso riešutas,
2 žaliosios citrinos,
12 šukučių,
3 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių,
2 šaukštai sojos padažo,
2 šaukštai skysto medaus,
1 šaukštas rudojo cukraus,
šviežiai malti pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Medinius iešmelius 30 min pamirkykite vandenyje. Supjaustykite lašišą kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį.

2. Perskelkite kokoso riešutą, vandenį supilkite į dubenėlį. Išimkite riešutą iš kevalo ir jį sukapokite kąsnio dydžio gabalėliais.

3. Supjaustykite žaliąsias citrinas (1 citrina - 6 griežinėliai). Kokosus, lašišą, šukutes ir citrinų gabalėlius suverkite ant iešmelių.

4. Į kokosų vandenį supilkite citrinų sultis, sojos padažą, medų, suberkite cukrų, pagardinkite pipirais, išmaišykite.

5. Sudėkite vėrinukus į negilų indą ir apliekite padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 3 val.

6. Įkaitinkite kepsninę. Išdėliokite vėrinukus ant grotelių virš žarijų ir kepkite po 4 min iš abiejų pusių, vis pašlakstydami likusiu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją