450 g lašišos filė,
1 kokoso riešutas,
2 žaliosios citrinos,
12 šukučių,
3 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių,
2 šaukštai sojos padažo,
2 šaukštai skysto medaus,
1 šaukštas rudojo cukraus,
šviežiai malti pipirai.
Gaminimo būdas:
1. Medinius iešmelius 30 min pamirkykite vandenyje. Supjaustykite lašišą kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į dubenį.
2. Perskelkite kokoso riešutą, vandenį supilkite į dubenėlį. Išimkite riešutą iš kevalo ir jį sukapokite kąsnio dydžio gabalėliais.
3. Supjaustykite žaliąsias citrinas (1 citrina - 6 griežinėliai). Kokosus, lašišą, šukutes ir citrinų gabalėlius suverkite ant iešmelių.
4. Į kokosų vandenį supilkite citrinų sultis, sojos padažą, medų, suberkite cukrų, pagardinkite pipirais, išmaišykite.
5. Sudėkite vėrinukus į negilų indą ir apliekite padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent 3 val.
6. Įkaitinkite kepsninę. Išdėliokite vėrinukus ant grotelių virš žarijų ir kepkite po 4 min iš abiejų pusių, vis pašlakstydami likusiu padažu.
Skanaus!