„Festivalio idėja gimė, kai su kolegomis austrių mylėtojais nuogastavome, kad Lietuvos restoranuose gana menkas austrių pasirinkimas. Juk šių moliuskų rūšių ir skonių gama tokia plati – nuo sūriai minerališkų iki saldžių, ar net riešutų poskoniu. Festivalio tikslas palepinti jau pažinusius austrių skonį ir suteikti galimybę jį geriau pažinti smalsaujantiems“, - pasakojo Indrė Leikauskė.

Festivalio dalyviai austres siūlo derinti su skirtingais gėrimais. Vieni rekomenduoja tradiciškai austres užgerti šampanu o, kiti siūlo ragauti moliuskus su alumi ar net tekila.

Austrių ragautojams paruoštas specialus žemėlapis, kuriame galima surasti visus festivalio dalyvius bei siūlomus meniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)