Lydeka en papillote
En papillote (vokelyje) būdu dažniausiai kepama žuvis, kuri su sezoninėmis daržovėmis, žolelėmis, prieskoniais, dedama į iš kepimo popieriaus suformuotą voką ar ryšulėlį ir pašaunama į orkaitę. Toks kepimo būdas populiarus Prancūzijoje, Italijoje.
Patiekalui reikės (2 porcijoms):
2 lydekos file gabaliukų,
4 plonų riekelių citrinos,
2 šaukštų pesto padažo,
keletos vyšninių pomidoriukų,
šakelės rozmarino,
šlakelio aliejaus,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Atkerpame reikiamo dydžio kepimo popieriaus. Ant kiekvieno jų guldome po 2 riekeles citrinos, ant viršaus dedame žuvį, pašlakstome aliejumi, pabarstome pipirais, užtepame pesto padažo, papuošiame rozmarino šakele ir pomidoriukų puselėmis.
Suimame popieriaus kraštus ir suformuojame ryšulėlį. Gerai užrišame.
Sudedame ryšulėlius į kepimo indą. Pašauname į iki 200 0C įkaitintą orkaitę 30 min.
Valgome tiesiai iš vokelio.
Skanaus ir gerų švenčių!
Žydrūnė