Produktai:
1 kg silkės,
5 svogūnai,
80 ml acto,
0,5 stiklinės aliejaus,
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų žirnelių,
2 šaukšteliai maltos aitriosios paprikos,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštas pomidorų pastos.
Kaip gaminti:
Aliejų su pomidorų pasta užvirinti, įpilti acto ir palikti atvėsti.
Į atvėsusį marinatą sudėkite visus prieskonius: dviejų rūšių pipirus, druską. Atsiminkite – pipirai kvapieji, ne juodieji (antraip bus labai aštru ir nekvapnu).
Silkę išdorokite, padarykite filė, tik odelės nenulupkite.
Svogūnų galite dėti kur kas daugiau, ne 5.
Svogūnus supjaustykite žiedais, sudėkite į marinatą, viską išmaišykite.
Silkės filė sudėkite į didesnį dubenį, sluoksniuodami su gautu padažu.
Indą uždenkite, prispauskite kuo nors sunkiu, palaukite 3 – 4 val., o tada galima valgyti.
Skanaus!