1 porcijai reikės:
druskos
kelių laurų lapų
100 g lašišos filė
10 svogūnų laiškų
3 pomidoriukų
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio mėlynių uogienės
pusės šaukštelio grūdėtų garstyčių
1 stiklinės virtų makaronų
1 saujos gražgarsčių
1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimas:
Į puodą įpilti vandens, pagardinti druska, laurų lapais ir užvirinti. Sudėti lašišą, palaukti, kol vanduo vėl užvirs, ir nuimti nuo kaitros. Lašišą palaikyti vandenyje 5 minutes, tada ištraukti ir atvėsinti.
Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti, pomidoriukus perpjauti pusiau.
Pagaminti padažą: aliejų sumaišyti su uogiene ir pagardinti
garstyčiomis.
Į indelį sudėti makaronus, pomidorus, svogūnų laiškus, lašišą ir aplieti padažu.
Išmaišyti prieš pat valgant, pagardinti gražgarstėmis ir sūriu.
Daugiau gardžių patiekalų receptų rasite knygoje „Superpietūs dėžutėje", kurią galite laimėti, dalyvaudami konkurse „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“!