Reikės:
500 g faršo (naudojau kalakutienos faršą),
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
džiuvėsėlių apvolioti kukulius.
Padažas:
2 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
200 ml sultinio vištienos (galima iš kubelio ),
3 šaukštai „Gravy“ padažo,
prieskoniai pagal skonį.
Į faršą įkulti kiaušinį, dėti sutarkuotą svogūną, prieskonius ir, jeigu reikia, įberkite truputį džiuvėsėlių. Viską gerai išmaišykite ir darykite nedidelius kukuliukus. Apvoliokite džiuvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai apkeps.
Apkeptus kukuliukus dedame į puodą troškinimui.
Padažui sviestą ištirpinkite keptuvėje, įberkite miltus ir paskrudinkite. Sultinyje ištirpinkite „Gravy“ padažo granules ir supilkite į keptuvę. Maišykite, kad nebūtu gabaliukų. Berkite prieskonius, išmaišykite.
Padažu užpilkite kukuliukus ir patroškinkite 10 min.