Reikės:
500 gr varškės,
4 kiaušiniai,
8 šaukštai cukraus,
0.5 šaukštelio druskos,
6 šaukštai miltų,
300 ml grietinės,
Viršui:
5 obuoliai,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas cinamono,
2 šaukštai cukraus.
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
Keptuvėje ištirpiname sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps. Dedame obuolius ir cinamoną ir kepiname, kol obuoliai suminkštės.
Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų išplakame plaktuvu iki vientisos masės. Dedame miltų, grietinės ir gerai išmaišome.
Į apvalią skardą tiesiame kepimo popieriaus ir pilame obuolių masę, dedame ant viršaus varškės masę ir dedame į orkaitę.
Kepame 190 laipsnių temp. apie 50 min.
Paliekame atvėsti.
Išverčiame į lėkštę obuolių sluoksniu į viršų.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (7)