Gaminimui kartu su vaikais labai tinka naminės picos. Jei turite elektrinį maišytuvą ar duonkepę, tešlą picai paruošite greitai ir lengvai. Pomidorų padažą picai taip pat paruošite per kelias minutes, ji bus dar skanesnė!

Picos pagrindus iš tešlos kočiokite kartu su vaikais bei leiskite jiems tepti pomidorų padažą, pasirinkti ir dėlioti ingredientus ant picos. Picos tešlos galite pagaminti daugiau: iš atlikusios iškočiokite apvalius nedidelius picos pagrindus, sudėkite ant padėklų ir kiškite į šaldymo kamerą.

Joms užšalus ir sukietėjus, kiekvieną atskirai susukite į maistinę plėvelę ir laikykite iki mėnesio. Tada, vaikams užsimanius naminės picos, beliks tik greitai ištraukti užšalusius pagrindus, ant jų užberti įdaro ir iškepti.

2 didelių picų receptas

Picos tešlai:

500 g miltų, geriausiai 00 tipo
300 ml šilto vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
4-5 g sausų mielių

Pomidorų padažui:

1 indelio pjaustytų konservuotų pomidorų
2 česnako skiltelių
saujos šviežių bazilikų
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Pagaminkite picos tešlą. Miltus sumaišykite su druska, šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir sausas mieles, supilkite miltus ir alyvuogių aliejų. Elektriniu virtuviniu maišytuvu arba rankomis užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą.

Picos tešlos ilgai minkyti nereikia, ją palikite valandėlei, kad iškiltų. Picos tešlos minkymą galite perleisti ir elektrinės duonkepės tešlos minkymo programai, bus lengviau, be to sutaupysite laiko – po pusantros valandos turėsite jau išminkytą ir iškildintą picos tešlą.

Jei turite laiko, iškilusią tešlą palaikykite kelias valandas šaldytuve, tada iškepęs picos pagrindas bus dar skanesnis.

Kol tešla kyla, pasiruoškite pomidorų padažą. Visus padažo ingredientus sudėkite į elektrinę kapoklę arba kokteilinę ir sukapokite į vientisą padažą. Padažo virti nereikia, jį iš karto galėsite tepti ant picos pagrindo.

Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios 220 laipsnių temperatūros, kartu su skarda, ant kurios kepsite picą, kad dedant į ją, picą būtų karšta. Geriausiai namų sąlygomis picas kepti ant specialaus kepimo akmens, kuris naudojamas buitinėms orkaitėms.

Picą, padedant vaikams, iškočiokite kočėlu ant kepimo popieriaus, aptepkite pagamintu pomidorų padažu ir leiskite vaikams apdėlioti mėgstamais priedais: mocarelos sūriu, kumpiu, daržovėmis.

Prieš kepimą picą lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite džiovintu raudonėliu. Kartu su kepimo popieriumi picą perkelkite ant įkaitusios skardos ir kepkite apie 10-15 minučių. Kad pica būtų traški j1 reikėtų kepti aukštoje temperatūroje ir gana trumpai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)