Reikės:
Radonikių
druskos
maltų juodųjų pipirų
aliejaus
svogūnų galvos
kelių skiltelių česnako
acto
Gaminimas:
Šviežius raudonikius nuvalykite, švelniai nuskuskite kotus, supjaustykite ir meskite į puodą su gerokai pasūdytu vandeniu, kad nepatamsėtų. Kai išdarinėsite visus grybus, gerai nuplaukite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 15 minučių.
Vandenį nupilkite, puodą vėl statykite ant mažos kaitros, įpilkite truputį vandens, suberkite prieskonius, druską, įpilkite šlakelį acto (pagal skonį) ir troškinkite dar 15-20 min.
Per tą laiką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje svogūno galvutę.
Ištroškintus raudonikius sumalkite mėsmale arba tiesiog susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sumaišykite su kepintais svogūnais, įspauskite česnaką. Galite pagardinti krapais - bus gaiviau.
Galite paimprovizuoti ir kartu su svogūnais pakepinti saldžiąją papriką, baklažanus ar kitas mėgstamas daržoves. Vietoj raudonikių galite naudoti ir kitokius grybus.
Gautą gardėsį tepame ant duonos ir ragaujame piršus apsilaižydami!
Skanaus!