Skanučiai
Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų
- 500 g. pienelio
- 2 kiaušiniai
- šaukštelis cukraus
- lašelis aliejaus
- 2 dideli bananai
- šokolado milteliai
Gaminimo eiga:
Viskas labai paprasta, padarome tešlą blynams: miltai, pienelis, kiaušiniai, cukrus, aliejus išplakami su mikseriu. Jei gaunasi per tiršta įpilkite šiek tiek vandens.
Iškepame lietinius blynelius. Į jų vidų įdedame supjaustytus bananus ir apipilame šokoladu.
Dangiškas skonis! Skanaus!
Elena P.
****************
Blyneliai su maskarpone
Ingredientai:
2 valg. šaukštas Cukrus
200 ml pieno
1 vnt. kiaušinis
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus
250 g miltų
50 ml vandens
200 g maskarponės sūrio
Gaminimo eiga:
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įberti miltus, supilti pieną ir vandenį ir viską išplakti su plaktuvu. Į tešlą sudėti maskarponės sūrį. Pateikti su vyšnių arba braškių uogiene. Skanaus :)
Lietiniai su bananais
Ingredientai:
3 vnt. Bananai
2 vnt. Kiaušiniai
200 ml Pienas
50 g Cukrus
1 arb. šaukštelis Vanilinis cukrus
100 ml Vanduo
300 g Miltai
2 valg. šaukštai aliejaus
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius, suberti cukrų. Į dubenį suberti miltus.Visą laiką maišyti šaukštu arba plaktuvu. Supilame pieną ir vandenį, aš plaku plaktuvu, kad miltai nesušoktų į gumuliukus. Į užmaišytą lietinių tešlą įpilti aliejų. Plonu sluoksniu įpilame lietinių tešlos ir lygiai paskirstome visoje keptuvėje.
Kai lietinis blynas pagelsta, apverčiame ir apkepiname kitą lietinio blyno pusę. Supjaustyti bananus ir į kiekvieną bananą įvynioti blynelį. Lietiniai su bananais dedami į įkaitintą keptuvę ir pakepami, kol pagelsta. Skanaus :)
Agota S.
*****************
Desertiniai blyneliai su arbūzu
Ingredientai:
2 kiaušiniai
~500 ml pieno
pakelis vanilinio cukraus
1 valg.š. cukraus
1 arbat.š. kepimo miltelių
~ 10 valg. š. miltų
Paskaninimui:
arbūzo riekelės
šokoladinio medaus ar nutelos
Gaminimo eiga:
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilti pieną, sudėti persijotus miltus ir kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti. Miltų gali reikėti daugiau ar mažia, stebėti tešlą.
Masė turi gautis skysta, kaip geriamo jogurto.
Gerai įkaitinti keptuvę su lašeliu aliejaus, pilti nedidelį kiekį tešlos ir kepti plonus blynelius.
Iškeptą blynelį ištepti šokoladiniu medumi, nutela, ar pagal norus uogiene pvz. susukti.
Su sausainių formele išspaudžiau širdutes iš arbūzo.
Bynelių saldumas ir arbūzo gaivumas puiki kombinacija!
Jolita L.
**************
Nėriniuoti blynai
Ingredientai:
1 kiaušinis
200 gramų miltų
250 ml pieno
druskos
cukraus
vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Užmaišykite tešlą ir supilkyte ją į plastmasinį buteliuką nuo mineralinio vandens. Leiskite tešlai bent porą valandų subręsti. (jei blynus kepsite pusryčiams, buteliuką su tešla pernakt laikykite šaldytuve).
Prieš pradedant kepti įkaitinta yla buteliuko kamštelyje padarykite skylutę.
Įkaitinkite keptuvę, pilstelkite aliejaus, dar pakaitinkite ir... dabar jau viskas priklausys nuo nuotaikos ir rankelės miklumo. Apverskte butelaitį, spustelkit, vedžiokite...t.y. spauskite meną :)))
Mielosios ir mielieji, net jei Jums pasirodys, kad tešlos yra labai labai mažai (kaip kad man pasirodė), būkite protingi ir nemaišykite dvigubos normos. Ir su ja viena yra kas veikti :)
Skanaus :)
Ina P.
******************
Šokoladiniai lietiniai su varškės kremu
Ingredientai:
4 šokoladiniams lietiniams reikės:
250 ml pieno
25 g sviesto ir dar šiek tiek kepimui
1-2 šaukštų cukraus
1 šaukštas kakavos
2 kiaušinių
90 g miltų
žiupsnelis druskos
100 g pertrintos varškės
4 šaukštai kondensuoto pieno
keletas šviežių arba šaldytų uogų
Gaminimo eiga:
Į puodą pilame pieną, tuomet sudedam gabaliukais supjaustytą sviestą, beriam kakavą, cukrų ir druską ir nuolat maišydami kaitinam ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.
Tuomet visą šią masę perpilame į dubenį, mušame kiaušinius ir suberiam miltus. Mikseriu viską išplakam iki vientisos masės.
Naudojau nepridegančią 30 cm skersmens keptuvę. Į keptuvę dedam gabalėlį sviesto ir pakaitinam ant vidutinės ugnies. Kai sviestas įkais, išvalom keptuvę popieriniu rankšluosčiu, o tada pamaišom tešlą, samteliu pasemiam maždaug 60 ml tešlos ir leidžiam į keptuvę. Keptuvę pasukiojam, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ir kepam 30 - 45 sek, tuomet mentele apverčiam blyną ir baigiam kepti.
Prieš dėdami į lėkštę, blyną sulenkiam per pusę, tada dar per pusę. Blynelį pagardiname iš varškės ir kondensuoto pieno pasigamintu kremu. Papuošiame šaldytomis uogomis (braškėmis ar kt.). Skanaus!
Jurgita L.
*******************
Čirviniai blynai su šokoladu
Ingredientai:
Tešlai:
300 gr. miltų
3 kiaušiniai
100 gr. sviesto
1 stiklinė pieno
3 šaukštai cukraus
truputis vanilės
Papuošimui:
100 juodojo šokolado
50 g lazdyno riešutų
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukti, įmušti po trynį, suberti vanilę ir cukrų ir gerai išmaišyti. Supilti pieną, suberti miltus. Prieš kepant įmaišyti išplaktus baltymus. Įkaitinta keptuvė patepama riebalais, įpilama tešlos, keptuvė uždaroma ir kepama.
Kol blynai vėsta, ištirpinamas šokoladas. Sulaužyti šokolado plytelę lygiomis dalimis, sudėti gabalėlius į sausą indą, kurį reikia patalpinti ant silpnai verdančio vandens puodo.
Taip tirpstantį šokoladą karts nuo karto pamaišyti, kol galutinai ištirps. Dar šiltą šokoladą tolygiai tepti ant blynų ir pabarstyti smulkintais lazdynų riešutų gabaliukais. Skanaus.
Giedrė J.
*************
Biskvitiniai blynai
Ingredientai:
Miltai 5 valg. šaukšt.
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 150 ml
Soda 1 arbat. šaukštel.
Druska truputis
Šaldytos uogos
Cukraus pudra
Gaminimo eiga:
1. Miltus, kiaušinio trynius, nugesintą sodą (su 1 v.š. acto išmaišyti sodą, žinoma vietoj sodos galima dėti kepimo miltelių, tuomet nereikia nugesinti) ir pieną išsukti iki vientisos masės.
2. Baltymus su druska suplakti iki standžių putų.
3. Baltymus supilti į tešlą ir išmaišyti.
4. Kepti ant silpnos ugnies su trupučiu aliejaus.
5. Valgome blynelius su trintomis šaldytomis avietėmis, puošiame šaldytais juodaisiais serbentais ir cukraus pudra. Skanaus :)
Aušra J.
**************
Šokoladiniai blynai
Ingredientai:
0,5 stiklinės kukurūzų miltų (nebūtinai);
2 stiklinės kvietinių miltų;
2 šaukštai cukraus;
1/2 arbat. šaukštelio druskos;
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
400 ml pasukų;
2-3 valgomi šaukštai išlydyto sviesto;
50 gr. konditerinio juodo šokolado;
aliejaus kepimui.
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą. Pabaigoje įmaišyti stambiai sutarkuotą arba smulkiai sulaužytą šokoladą. Kepti kaip įprastus blynus.
Almina P.
************
Lietinių blynų pyragas su varške ir bruknėmis
Jums reikės:
Blynams
3 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
¼ a. š. druskos
1,5 puodelio jogurto (be priedų)
1,5 - 2 puodeliai vandens
2 – 2,5 miltų
1/4 puodelio graikinių riešutų aliejaus arba tirpinto sviesto
Alejaus kepimui
Varškės įdarui
400 g varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno (arba rududu – virto kondensuoto pieno)
¼ a. š. cinamono
1 vnt. šokolado plytelės
2 saujų šaldytų bruknių (sveikų)
4 v.š. ir šaldytų trintų bruknių su cukrumi
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Supilti jogurtą ir vandenį, išmaišyti. Miltus įmaišyti į tešlą. Galiausiai įmaišyti aliejų ar tirpintą sviestą.
Keptuvę įkaitinti ir šiek tiek patepti aliejumi. Pilti po maždaug 1/3 puodelio tešlos ir kepti ant vidutinės ugnies, kol blynas apkeps. Apversti ir apkepti kitą blyno pusę. Iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi apie 10 - 12 blynų.
Varškę sumaišyti su kondensuotu pienu. Įmaišyti cinamoną. Tuomet blynus pertepti šia mase, vieną suoksnį pertepti su trintomis bruknėmis.
Torto viršų dekoruoti tirpintų juodu šokoladu ir bruknėmis. Skanaus!
Edita A.
*****************
Lietinių ritinukai
Ingredientai:
Kiaušiniai, 2 vienetai
Druska 1 žiupsnelis
Miltai 1,5 stiklinės
Vanduo 1 stiklinė
Pienas 1 stiklinė
Aliejus 1 arbatinis šaukštelis
įdarui:
varškė 2 pakeliai
šaldytos braškės 150 g (tinka bet kokios uogos ar uogienė)
pienas 0,5 stiklinės
padažui:
2 kiaušiniai
0,5 kondensuoto pieno indelis
Gaminimo eiga:
Sumaišome lietiniams tešlą ir iškepame lietinius. Pagaminame lietinių įdarą: sutriname varškę, įpilame pieno, sudedame šaldytas braškes ir viską išplakame su elektriniu mikseriu iki vienalytės masės. Ant karštų lietinių užtepkite varškės masę, tada susukite juos į tūteles ir supjaustyti tokiais dydžiais kokia jūsų kepimo forma(aš kepiau į dvi formas tai viena gavosi lietinių supjausčiau į 5,kitą į 3 dalis).
Ritinėliai paruošti, belieka juos suguldyti į kepimo indą. Tada gaminame padažą. Išplakite kiaušinius elektriniu mikseriu įmaišykite kondensuotą pieną, ir viską pilame ant paruoštų ritinėlių. Pašaukite
ritinėlius į įkaitintą orkaitę, kol apskrus.
Be galo gardu.
Neringa L.
***************
Blynai "Čigono tinklelis"
Ingredientai:
blynams:
450 ml vandens
400 g miltų
1 v. š. cukraus
1 kiaušinis
40 ml aliejaus
žiupsnelis druskos
įdarui:
200 g varškės
2 v.š. cukraus pudros
juodųjų serbentų
Gaminimo eiga:
Visus blynams skirtus produktus sudėti į indą ir suplakti plakikliu, kad neliktų tešlos gumulėlių. Tešlą supilti į plastikinį butelį su skylute kamštelyje ir piešti tinklelius gerai įkaitintoje keptuvėje.
Blynus įdaryti varškės ir cukraus plakiniu. Paskaninti serbentų uogomis. Skanių čigonėlio blynų.
Laimutis
**************
Braškiniai blynai
Ingredientai:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
0,25 stiklinės cukraus;
200 ml pieno;
300-350 g. miltų;
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
1 valgomasis šaukštas braškinio sirupo.
Pateikimui:
Šaldytų braškių uogienė;
šviežios braškės;
kakava.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi. supilame pieną, sudedame kepimo miltelius ir miltus. Viską išmaišome. Įpilame braškinio sirupo. Blynus kepame čirvinių blynų keptuvėje.
Iškeptus blynus pateikiame su šaldytų braškių uogiene, šviežiomis braškėmis ir kakava! Skanaus!
Neringa R.
************