6 porcijos

Produktai:

Susiję straipsniai

250 g perlinių kruopų,
1 kg kalmarų,
4 nedideli aguročiai,
2 šaukštai citrinos sulčių,
6 žiupsneliai muskato riešuto,
6 žiupsneliai kajeno pipiro,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Perlines kruopas pamerkite nakčiai. Išbrinkusias 30 min. virkite pasūdytame vandenyje, paskui perplaukite šaltu vandeniu.

2. Kalmarus supjaustykite 1 cm storio žiedeliais, apkepkite ant kaitrios viryklės, kol išgaruos skystis. Apibarstykite druska, pipirais, muskato riešutu ir kajeno pipirais. Pakepkite 10 min, tada įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite, nukaiskite.

3. Aguročius nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. Perlines kruopas sudėkite į salotinę, sudėkite ir kalmarus, aguročius, apšlakstykite citrinos sultimis, išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės