Reikės:
100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
1 kiaušinio
200 g miltų
daugiau nei 0.5 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos miltelių
papildomai 3 a. š. miltų
Iš šios normos iškepsite 6 avytes.
Sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės, muškite kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkykite minkštą tešlą. Jei tešla labai kibtų prie rankų, tai rankas pamiltuokite ir toliau minkykite. Miltų stengiausi per daug nepridėti, nes bijojau, kad tešla bus per kieta ir neiškeps tokios gražios avytės.
Iš tešlos rutulio atgnybkite 1/4 tešlos, į ją įdėkite 1 v. š. kakavos, o į likusią baltą tešlą įdėkite 3 a.š. miltų. Dar kartą atskirai suminkykite baltą ir rudą tešlas, įdėkite jas į maišelį ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Avytes formuokite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, nes būtų labai sunku suformuotas avytes perkelti nuo stalo ant skardos.


Justyna