Reikės:

500 g vištienos faršo,
2 riekės juodos duonos,
50 ml pieno,
1 kiaušinis,
2 skiltelės česnako,
0.5 galvutės svogūno,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus kepimui,
manų apvoliojimui.

Padažas:

100 gr. sviesto (naudojau sūdytą, tad į padažą papildomai prieskonių nebėriau),
2 saujos smulkintų špinatų,
50 gr. tarkuoto fermentinio sūrio,
2 šaukštai grietinės.

Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą. Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite nuspaustą duoną, tarkuotą svogūną, česnaką, druską, pipirus. Viską gerai išminkykite. Formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius. Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite manų kruopose.

Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.

Padažui keptuvėj ištirpome sviestą, dedame smulkintus špinatus, patroškiname. Dedame grietinę, tarkuotą sūrį ir išmaišome gerai, kol sutirštės padažas.

Valgyti su pasirinktu garnyru ir daržovėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)