Reikės:
Biskvitui:
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
1 arb. Šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
plakamosios grietinėlės 35 proc. rieb., 420 g
3-4 šaukštai cukraus
200 g šilauogių, 200 g aviečių ar kitų mėgstamų uogų.
Papuošimui agurklių žiedų, vyšnių, raudonųjų serbentų ar kitų uogų.
Gaminimo būdas:
Kiaušiniai išplakami su cukrumi, atskirame inde miltais sumaišomi su kepimo milteliais. Į išplaktus kiaušinius su cukrumi įdedami miltai, viskas išmaišoma. Masė supilama į kepimo indą ir kepama 20-25 minutes, priklausomai nuo kiekvieno orkaitės.
Atvėsinus, biskvitas pjaunamas per pusę.
Grietinėlė išplakama su cukrumi. Tepama ant biskvito sudedamos uogos, uždedamas kitas biskvitas, visas tortas aptepamas grietinėle ir puošiamas uogomis.
Skanaus!
Dėkojame Evelinai už receptą.