Visų pirma pradedame kepti bulves, nes joms pagaminti reikia daugiau laiko. Taigi nuskutame kokias 10 vidutinio dydžio bulvių, jas supjaustome skiltelėmis. Pagardiname kuminu, druska ir kajeno pipirais. Užpilame aliejumi ir gerai išmaišome. Dedame ant kepimo skardos ir šauname į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Jos keps 20 minučių, o tada, kartu su menke dar 20.
Tris stiklines miltų sumaišome su pora šaukštelių maltų juodųjų pipirų, šaukšteliu aitriosios paprikos miltelių bei pora šaukštelių druskos. Su blenderiu susmulkiname kelias stiklines nesaldintų kukurūzų dribsnių.
Suplakame du kiaušinius. Menkės file apvoliojame miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai smulkintuose kukurūzų dribsniuose. Apvoliotą žuvytę dedame ant grotelių, labai negausiai pašlakstome aliejumi. Groteles krauname virš orkaitėje bečirškančių bulvyčių ir, padidinę ugnį iki 200 laipsnių, kepame apie 20 min.
Patiekiame su baltu padažiuku: išspaudžiame keletą skiltelių česnako ir sumaišome su šaukštu majonezo bei keliais šaukštais grietinės. Beriame smulkiai kapotų petražolių ir krapų.
Valgome.
Namudinio maisto guru Tado Ustinavičiaus eksperimentus daugiabučio virtuvėje galite sekti jo tinklaraštyje.