Pirma pasiruošiame tešlą: 1 kg miltų suminkome su 200 gr susmulkinto sviesto, šaukšteliu druskos ir cukraus. Gautą vienalytę masę dedame valandai į šaldytuvą.
Susmulkiname penkis vidutinio dydžio svogūnus. Juos dedame į neprisvylančią keptuvę ir kepiname, kol išsiskirs ir išgaruos sultys (aliejaus nereikia). Ant svogūnų dedame apie 200 gr smulkintos rūkytos šoninės ir kepame, kol ši šiek tiek apskrus.
Keptuvę nuimame nuo ugnies ir leidžiame svogūnams ataušti.
Atvėsusią tešlą iškočiojame, išklojame ją kepimo skardą. Viršų uždengiame sviestiniu popieriumi, ant jo suberiame džiovintų žirnių, arba pupų (jie reikalingi tam, kad prispaustų tešlą šios apkepinimo metu ir ji nekiltų). Tešlą šauname i 180C orkaitę dvidešimčiai minučių.
Suplakame šešis kiaušinius, įdedame šaukštelį druskos ir juodųjų pipirų, šiek tiek muskato riešuto. Įmaišome kepintus svogūnus su šonine, bei apie 100 gr Ementalio sūrio.
Kepimo skardą ištraukiame. Išimame žirnius ir supilame kiaušinių masę. Viršų apiberiame Ementalio sūriu (apie 100gr).
Kepame 180C orkaitėje apie 40 minučių.
Iškepę išimame iš orkaitės ir leidžiame pastovėti keliolika minučių.
Valgome.
Naminio maisto guru Tado Ustinavičiaus eksperimentus virtuvėje galima sekti jo tinklaraštyje.