„Maistas – patikimiausias sąjungininkas, jei nori turėti gražesnę figūrą, – tvirtina dietologas Philipas Goglia, sudarinėjęs dietas Chrisui Prattui, Chrisui Hemsworthui, Chrisui Evansui, Alexanderiui Skarsgardui ir Ryanui Goslingui, bendradarbiaudamas su garsenybių treneriu Gunnaru Petersonu.

Ph. Goglia susidomėjo dietomis, subalansuota mityba būdamas imtynininku, kultūristu, tris kartus įveikęs vėžį. Jis sako, kad visko pasiekė sveikai maitindamasis.

„Gunnaras žino, kad prie treniruotę jis juos išsunks, jam reikia manęs, kad padėčiau jiems atgauti jėgas, – sako Ph. Goglia. – Dažniausias vaikinų mitybos trūkumas – jie visi per mažai valgo. Paskui imi suprasti – kai sudeginti didelį kiekį kalorijų, kuo daugiau suvalgai, tuo daugiau sudeginsi (kalorijų).“

Kita jo strategija – nevartoti cukraus, vengti angliavandenių, valgyt, nepraliedinti valgymų, pradedant pusryčiais.

„Priderinkite maitinimąsi prie savo gyvenimo būdo. Jei reikia atsikelti 20 min. anksčiau, kad išskieptumėt kiaušinių, kelkitės. Dienos metu gali būti sudėtinga nusipirkti vaisių ar migdolų, tada pirkite užkandžių dėžutes su migdolais arba suvalgykite javainį prieš susitikimą. Tik nepersistenkite su alternatyvomis. Yra daug tokių, kurie užkanda batonėlių vietoje gabalo lašišos. Tai ne pakaitalas riebiai žuviai.“

Svarbiausias dalykas – rasti motyvaciją. Ph. Goglia sako – kai pas jį atėjo Chrisas Prattas, jie logiškai pasikalbėjo, kokių rezultatų jis nori. „Jis tapo puikiu komiku su savo svoriu, bet, man atrodo, susimąstė, kaip jausis su tokiu kūnu ateinančius 15 metų. Vos supratęs, kokia grėsmė, jis įgavo karingumo.“

P. Goglio mitybos planas

Ph. Goglia pataria valgyti ir užkąsti septynis kartus per dieną. Šis valgiaraštis skirtas tiems, kurie mažiausiai du kartus per savaitę eina į sporto salę (žinoma, geriau dažniau) ir nori sulieknėti bei turėti raumeningą figūrą.

Pusryčiai: 3 kiaušiniai, 1 stiklinė avižinių dribsnių, 1 porcija vaisių.
Užkandis: 1 porcija vaisių.
Pietūs: vištienos krūtinėlė, 1 stiklinė ryžių arba 1 saldžioji bulvė.
Užkandis: 1 porcija vaisių, 12 migdolų.
Užkandis: 1 stiklinė mažų morkų arba vyšninių pomidorų, 12 migdolų arba šaukštas migdolų sviesto.
Vakarienė: 700 g lašišos arba ešerio, 1 daržovė, 2 stiklinės salotų.
Užkandis: 1 porcija vaisių.

Profesionalo patarimas – nepamirškite gerti vandens.