Reikės:
- 2 jūros ešerių
- 175 g pievagrybių
- 4 saujų susmulkintų svogūnų laiškų
- Saujos šviežių kalendrų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 300 ml sauso baltojo vyno
- 150 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Ešerius išdarinėkite, nuskuskite žvynus, bet palikite galvas, tik būtinai išimkite žiaunas.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Kepimo skardą ištepkite aliejumi. Ant dugno suberkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius, paskui – susmulkintus svogūnų laiškus. Ant viršaus guldykite žuvis ir apibarstykite jas smulkintomis kalendromis.
Dubenėlyje sumaišykite aliejų, tirpintą sviestą, citrinų ir apelsinų sultis, vyną. Pagardinkite druska ir pipirais ir užpilkite ant žuvies. Keptuvą dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 minučių, kol žuvis suminkštės.
Žuvį su grybais išdėkite į lėkštę, o sultis pakatinkite ir užpilkite ant viršaus. Patiekite papuoštus apelsinų griežinėliais.