Šiam patiekalui reikės:
• Stiklinės miltų;
• 300 – 400 gramų žuvies filė;
• Majonezo;
• Dviejų kiaušinių;
• Fermentinio sūrio.
Blyneliams geriau tiks ne jūsų sužvejota, o parduotuvėje pirkta jūrinė žuvis, pavyzdžiui, paprasčiausia jūrų lydeka. Tokios žuvies filė neturi kaulų, tad nereikės gaišti laiko juos rankiojant.
Žuvis supjaustoma smulkiais, centimetro dydžio gabaliukais, pabarstoma druska, prieskoniais, sumaišoma su 2 – 3 nemažais šaukštais majonezo ir kuriam laikui paliekama pasimarinuoti. Tuomet ant žuvies su majonezu pilame miltus, įmušame kiaušinius, įtarkuojame fermentinio sūrio ir viską kruopščiai išmaišome, kol gauname blynams tinkamos konsistencijos tešlą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukštu dedame tešlą ir formuojame blynelius. Ilgai kepti tikrai nereikia, pakanka blynus iš abiejų pusių apkepti po kelias minutes, kol jie apskrus.