Šįkart gardžiu kalėdiniu receptu dalinasi desertų kūrėja Liucina Rimgailė.

Šventinė kiaulienos nugarinė su moliūgų ir avinžirnių salotomis

Patiekalui reikės:

6-8 griežinėlių kiaulienos nugarinės
Stiklinės vandens
Pusės stiklinės sauso balto vyno
10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų (nesmulkintų)
Druskos, pipirų bei kitų mėgstamų prieskonių
2 šaukštų aliejaus kepimui

Salotoms reikės:

Kelios saujos salotų mišinio
2 stiklinės kubeliais pjaustyto moliūgo
Nepilna stiklinė virtų avinžirnių
10 vnt. pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
150g fetos sūrio
2 česnako skiltelių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų ir ciberžolės pagal skonį

Padažui reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių Dijono garstyčių
2 šaukštų medaus arba agavų sirupo
2 šaukštų citrinos sulčių
Druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip paruošti šventinę kiaulienos nugarinę su moliūgų ir avinžirnių salotomis – pamatysite reportaže.

Dar daugiau patiekalų – kituose laidos „Kalėdų stalas“ įrašuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)