Tik išleisk lietuvį į kurortą, išlaipink jį Dr. Jono Basanavičiaus gatvėje ir jis pradeda noriai ir kriuksėdamas kimštis į gerklę tokį gastro-siaubą, į kurį net nežiūrėtų Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje, o juo labiau net nepagalvotų tokio valgyti su bendradarbiais ar svarbiais savo gyvenime žmonėmis.

Čia turimas galvoje ne tik garsusis posakis, nutrintas, kaip lėkštė su auksiniu krašteliu su išblukusiomis rožytėmis: „Man pas mamą vis tiek skaniausia“. Nebūtų lietuvis, jei nenorėtų kiekviena proga pademonstruoti to apsimestinio paprastumo: „Man tas Myžlėno maistas tai nežinau... nežinau... vis tiek, varškės sūris su medum - Dievų maistas... man tik duok rauginto agurkėlio, kotletukų, bulvių košės...“. Tai bruožas, liudijantis lietuvių slavišką kilmę: didžiuotis savo menamu paprastumu, „mes akademijų nebaigėme“, „ponai visi Paryžiuje“ ir „būk biškį paprastesnis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)