„Pati žurnalisto darbo esmė – būti tarp žmonių, žinoti, kuo gyvena visuomenė, kas jo skaitytojus ar žiūrovus džiugina ar liūdina. Tad kai didelė dalis Lietuvos „kraustosi“ į pajūrį – mes kasmet irgi vykstame kartu, stebime, kas atsirado naujo, nagrinėjame aktualijas, ieškome netikėtų istorijų ir įdomių pašnekovų. Kviečiame ir vasarą likti kartu su „Delfi“, kad atostogos būtų dar įdomesnės“, – sakė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, „Delfi“ vyr. redaktorė.

Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

Į pajūrį dirbti vyksta įvairių rubrikų žurnalistai ir redaktoriai, ir čia nepamirštantys jiems aktualių temų.

„Palangoje viešėjau savaitę, per kurią pavyko iš esmės susipažinti su populiariausiu Lietuvos kurortu. Mane, kaip rubrikos „Būstas“ redaktorę, labiausiai domino nekilnojamojo turto pajūryje situacija, todėl aplankiau dėmesio vertus pastatus, susipažinau su vietos NT specialistais. Tiesa, skaitytojams parvežiau žinią ir apie tai, kuriuose pajūrio rajonuose šiuo metu būstai yra pigiausi“, – pasakojo Julija Leimonė.

Julija Leimonė

Iš pajūrio šiuo metu dirba ir „Delfi“ specialusis korespondentas Tomas Janonis, tačiau ir čia jis domisi ne tuo, kaip pramogauti, įstatymų pažeidimais.

„Pajūrio regionas yra ypatingai jautrus, tačiau čia yra ganėtinai daug neteisėtų statybų atvejų. Savo komandiruotės metu aprašysiu tokius nelegalių statybų atvejus, dėmesio skirsiu neteisėtam miško užtvėrimui. Jau žinau vieną atvejį, kai Kuršių nerijoje tvora stovi tiesiog kopose. Tai yra nelegalu ir tokių atvejų neturi būti. Taigi, tokiems pažeidimams ir skirsiu dėmesį“, – sakė jis.

Tomas Janonis

„Delfi“ savo žurnalistus pajūryje turės visą vasarą, tad jei turite pajūriui aktualių naujienų, kviečiame pasidalinti delfi@delfi.lt.