Braškių salotos

Braškių salotos

Reikės:

  • 8–10 braškių (arba daugiau, priklauso nuo norimos porcijos dydžio);

  • Žaliosios citrinos (laimo) sulčių;

  • Kelių mėtos lapelių;

  • Šiek tiek druskos;

  • Šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių prieskonių;

  • Žiupsnelio cukraus.

Paruošimas:

  • Paprastesnės paruošimo eigos tikriausiai būti negalėtų. Braškes nuplaukite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Viską sudėkite į pasirinktą indą.

  • Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite mėtų lapelius, sudėkite prie braškių. Pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir aitriųjų paprikų prieskonių.

  • Galiausiai įspauskite žaliosios citrinos sulčių. Čia persistengti taip pat nederėtų, spauskite po truputį ir ragaukite, nes viskas priklauso nuo naudojamų braškių – jei jos bus labai saldžios, gal rūgštelės norėsis daugiau. Na o jei uogos rūgštesnės, sulčių naudokite mažiau.

  • Viską išmaišius galima ragauti. Skanaus!

Braškės su rikota ir pienu

Jei mėgstate braškes su pienu, tačiau jau pabodo jas kaskart valgyti taip pat, siūlau išbandyti šį, kiek kitokį, tačiau tikrai puikų receptą.

Reikės:

  • Braškių (naudojame tiek, kiek tuo metu norite valgyti);

  • Rikotos sūrio;

  • Kokosų pieno;

  • Žiupsnelio cukraus (jei naudojate nesaldintą kokosų pieną).

Paruošimas:

  • Braškes supjaustykite taip smulkiai kaip Jums patinka. Sudėkite į norimą indą.

  • Įdėkite maždaug šaukštą rikotos sūrio (galima dėti daugiau ar mažiau, pagal skonį ir naudojamų uogų kiekį), šiek tiek sumaišykite viską su uogomis.

  • Ant viršaus pilkite norimą kiekį kokosų pieno.

  • Pagal skonį dėkite cukraus ir viską dar kartą išmaišykite. Skanaus!

Šokoladinės braškių gėlytės

Šis receptas reikalauja šiek tiek daugiau laiko, tačiau tikrai yra labai lengvai pagaminamas ir verčiantis aplaižyti pirštus.

Reikės:

  • Braškių (naudojau 5);

  • Riešutų sviesto;

  • Šokolado;

  • Žiupsnelio druskos;

  • Kokosų drožlių (nebūtina);

Paruošimas:

  • Braškes supjaustykite išilgai, gana smulkiai.

  • Sudėliokite ant lentelės (ar kito kieto pagrindo), dengtos kepimo popieriumi, suformuodami kuo apvalesnes formas – lyg gėlytes.

  • Šokoladą ištirpinkite ir gauta skystą masę pilkite į „gėlyčių“ vidurį.

  • „Gėlytes“ dėkite į šaldiklį bent 10 minučių arba iki tol, kol šokoladas visiškai sustingsta.

  • Po to ant kiekvienos gėlytės tepkite riešutų sviestą – maždaug po 1 šaukštą arba tiek, kiek norisi Jums. Pabarstykite druska, jei norisi – ir kokoso drožlėmis. Rekomenduojama dar kelioms minutėms dėti į šaldiklį, kad viskas gražiai sustingtų, tačiau galima valgyti ir iškart. Skanaus!

Vertėtų prisiminti, kad šaldomas/ atšildomas produktas keičia skonį, todėl rekomenduoju šio deserto pasigaminti tiek, kad užtektų vienam pasimėgavimui. Jei visgi pagaminote daugiau, laikykite šaldiklyje, o prieš valgymą ištraukite ir leiskite pastovėti šaldytuve ar kambario temperatūroje, kad braškės spėtų šiek tiek atšilti.