„Receptas labai paprastas – šitaip galima pasigaminti didelį kiekį ir laikyti šaldytuve. Puikiai jame išsilaiko visus metus“, – tikina kėdainietė.
Zita žiedkočius sumala mėsmale, įberia druskos ir išmaišo. Kartais kartu su česnako žiedkočiais sumala ir petražolių žiupsnelį. O tada jau deda į indelius ir – į šaldytuvą. Toks mišinys puikiai tinka marinuojant mėsą, vištieną, žuvį. Zitos vyras juo gardina virtas pupas.
„Galima maltus šesnakų žeidkočius sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Šitokią masę dedu ant kepimo popieriaus, jį susuku ir dedu į šaldymo kamerą. Kai reikia, ištraukiu ir naudoju troškiniams, sriuboms gardinti. Atšildžius galima tepti ir ant duonos – tai puikus vitaminų šaltinis“, – pasakoja Zita.
Kai Zita šiuo receptu pasidalijo socialiniame tinkle, sulaukė didžiulio susidomėjimo, o taip pat – rekomendacijų, kaip dar galima būtų paruošti žiedkočius.
2. P. Vilė rekomenduoja česnakus ruošti su riešutais. Reikės: česnakų žiedkočius, po saujelę krapų ir petražolių, pora didelių saujų graikiškų riešutų, druskos. Ir aliejaus – tiek, kad trinant nestringtų. Labai skanu užtepti ant duonos.
Supjausto gabaliukais ir užpila agurkams skirtu marinatu. Genovaitė rekomenduoja interneto platybėse pasklidusį TV laidų vedėjos Editos Mildažytės agurkų marinavimo receptą.
Pagal jį marinatui reikės:
3 stiklinių vandes
100 g acto
1 stikinės cukraus
1, 5 v. š. druskos
Taip pat:
krapų, česnakų skiltelių, kvepiančiųjų pipirų, petražolių
Gaminimas:
* Česnakų žiedkočius nuplauti, nupjauti pačius žiedus ir sumedėjusias koto dalis. Į švarius stiklainius dėti krapų, susmulkintų česnakų skiltelių, kvepiančiųjų pipirų, petražolių ir sudėti norimu dydžiu supjaustytus česnakų kotelius.
* Iš marinatui skirtų produktų išvirti marinatą ir juo užpilti kotelius. Pridengus dangteliais palaikyti apie pusvalandį.
* Tada marinatą nupiti, užvirinti ir vėl užpilti ant česnako stiebų. Stiklaiinus užsukite ir pridenkite. Skanaus!