„Tiesiog savaitgalį nutariau pagaminti kažką skanaus pasilepinimui. Internete buvau mačiusi, kad galima pagaminti tinginių čeburekus ir su vafliais, ir su tortilijomis, tad buvo įdomu, kurie būtų skanesni“, – apie idėją palyginti du gaminius pasakoja vilnietė.
Tinginių čeburekai
Receptas be tikslių kiekių – kadangi ingredientų ne tiek ir daug, Augustė gamino iš akies.
Reikės:
Faršo
Svogūno
Kelių kiaušinių
Prieskonių
Vaflių arba tortilijų
Aliejaus kepimui
Gaminame:
* Pasiruoškite įdarą – faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, prieskoniais ir kiaušiniu.
* Antras variantas. Tortilijas patepkite faršu, kraštelius patepkite plaktu kiaušiniu, gerai suspauskite. Kepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos kaitros.
„Abiem atvejais gamyba labai paprasta – tiesiog juokų darbas, bet vienareikšmiškai skanesni čeburekai su tortilijomis. Tortilijų su vafliais man ir vaizdas liūdnokas, ir skoniu labiau omletą priminė. Taigi, nugalėtojas aiškus – tinginių čeburekai su tortilijomis. Neabejotinai ir pati dar gaminsiu, ir jums rekomenduoju“, – sako tinklaraštinininkė.