„Ieškojau tokio recepto, kad nereikėtų žaisti su ilgu mirkymo ir stovėjimu prie aliejaus puodo procesu. Ir radau! Tai tobulo skonio sparneliai, kuriuos dar ir labai lengva pagaminti.“, – sako vilnietė.

A. Sudeikienė skuba pasidalyti patarimu, kad patiekalas pavyktų.

„Prieš gaminant sparnelius būtina nusausinti popieriumi ir kepant naudoti vėjelio funkciją. Taip bus pasiektas maksimalus traškumas“, – pataria tinklaraštininkė.

Barbekiu sparneliai su mėlynojo sūrio padažu

Reikės:

1 kg sparnelių vidurinių dalių
3 v. š. kukurūzų miltų
1 a. š. vištienos prieskonių
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
druskos, pipirų
50 g barbekiu padažo

Padažui:

50 g mėlynojo pelėsio sūrio
200 g graikiško jogurto
50 g majonezo
druskos, pipirų
šiek tiek česnakų laiškų (nebūtina, galima naudoti ir kitokius žalumynus)


Gaminame:

* Sparnelius nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

* Kukurūzų miltus sumaišyti su prieskoniais.

* Sparnelius pamirkyti miltuose su prieskoniais ir išdėlioti ant kepimo skardos.

* Kepti sparnelius 180 laipsnių orkaitėje su vėjeliu 30 min.

* Tada patepti sparnelius barbekiu padažu ir dar pakepti 10 minučių 190 laipsnių orkaitėje su vėjeliu. Jeigu norisi, šiuo metu galima patepti sparnelius aštriu padažu.

* Kol sparneliai kepa, paruošti padažą – tiesiog sumaišyti visus ingredientus.

* Skanauti sparnelius su padažu ir traškiomis morkytėmis. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)