„Ieškojau tokio recepto, kad nereikėtų žaisti su ilgu mirkymo ir stovėjimu prie aliejaus puodo procesu. Ir radau! Tai tobulo skonio sparneliai, kuriuos dar ir labai lengva pagaminti.“, – sako vilnietė.
A. Sudeikienė skuba pasidalyti patarimu, kad patiekalas pavyktų.
„Prieš gaminant sparnelius būtina nusausinti popieriumi ir kepant naudoti vėjelio funkciją. Taip bus pasiektas maksimalus traškumas“, – pataria tinklaraštininkė.
Reikės:
1 kg sparnelių vidurinių dalių
3 v. š. kukurūzų miltų
1 a. š. vištienos prieskonių
1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
druskos, pipirų
50 g barbekiu padažo
Padažui:
50 g mėlynojo pelėsio sūrio
200 g graikiško jogurto
50 g majonezo
druskos, pipirų
šiek tiek česnakų laiškų (nebūtina, galima naudoti ir kitokius žalumynus)
Gaminame:
* Sparnelius nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
* Kukurūzų miltus sumaišyti su prieskoniais.
* Sparnelius pamirkyti miltuose su prieskoniais ir išdėlioti ant kepimo skardos.
* Kepti sparnelius 180 laipsnių orkaitėje su vėjeliu 30 min.
* Kol sparneliai kepa, paruošti padažą – tiesiog sumaišyti visus ingredientus.
* Skanauti sparnelius su padažu ir traškiomis morkytėmis. Skanaus!