„Mano galvoje nuolatos sukasi mintys, kaip pagaminti patiekalus kuo greičiau ir paprasčiau, todėl ir lazanija keptuvėje nebuvo išimtis“, – pasakoja Kristina.

Du vaikus auginanti moteris sako labai dažnai gaminant įvairius patiekalus iš makaronų, nes juos labai mėgsta visa šeima: „Lazanija – vienas iš tokių patiekalų, į kurį galima įdėti įvairių priedų, daugiau daržovių, kurias vaikams sunku įpiršti, todėl lazanija ant mūsų pietų stalo puikuojasi dažnai.“

O kepinys, Kristinos pavadintas tinginių lazanija, vaikams itin patinka, su pasigardžiavimu ją valgo ir suaugusieji. Juolab, kad skoniu ši lazanija tikrai nenusileidžia tradicinei ir yra ko gero net skanesnė, nors gaminama be bešamelio padažo, sako Kristina.

„Taip, lazanija yra tas patiekalas, kurį gaminant galima kaip reikiant leisti pasireikšti fantazijai. Esu gaminusi lazaniją be mėsos, net be makaronų lakštų – juos pakeičiau baklažanų riekelėmis – ir buvo tikrai gardu! Gaminau ir su įvairiausiais įdarais. Labai mėgstu įvairų maistą, todėl galėčiau valgyti visas lazanijos variacijas, bet mano vaikams ir vyrui labiau patinka tradiciniai patiekalai. Taip pat ir su lazanija – su mėsa ir makaronais jiems skaniau“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Na o šiandien Kristina dalijasi tinginių lazanijos receptu ir dar pažeria patarimų, kaip pagaminti išties skanų šį patiekalą:

„Pirmiausia naudokite kokybiškus, šviežius produktus. Nepagailėkite sūrio, mėgstamų prieskonių. Jei nemėgstate jautienos, gaminkite su kiauliena ar vištiena. Daržovės labai praturtina lazanijos skonį, tik ne visiems patinka, bet aš dažnai įdedu cukinijų, tarkuoto obuolio, konservuotų paprikų – man jų skonis labai patinka.“

Reikės:

500 g maltos jautienos (ar kitos maltos mėsos)
100 g svogūno
15 g česnako
150 g paprikos
druskos
2 x 400g skardinės konservuotų pomidorų savose sultyse
Džiovinto raudonėlio
180 g lazanijos lakštų
3v. š. Kečupo
250 g rikotos sūrio
150 g mocarelos sūrio
Šiek tiek petražolių
Mano keptuvė 28cm skersmens.

Kaip gaminti:

* Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintas česnako skilteles ir 500 g maltos mėsos, 150 g kubeliais pjaustytos paprikos, beriu druskos ir vis pamaišant kepinu apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.

* Tuomet į keptuvę verčiu 2 skardines smulkintų pomidorų savose sultyse, beriu džiovinto raudonėlio ir sumaišau.

* 180 g nevirtų lazanijos makaronų sulaužau per pusę ir sudedu į keptuvę, paslepiu po padažu. Uždengiu dangtį ir troškinu apie 13 min. ant silpnos ugnies!

* Tada į keptuvę dedu 3 šaukštus kečupo, 250 g rikotos sūrio, viską sumaišau.

* Ant viršaus beriu 150 g tarkuoto mocarelos sūrio.

* Uždengiu dangtį ir dar kepu apie 3 min. ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys. Ant lazanijos beriu smulkintų petražolių!

Skanaus!

Daugiau receptų www.maistomegeja.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)