„Nerealiai“ skanus pyragas

„Pirmiausia rekomenduoju išsikepti tobulo skonio moliūgų, apelsinų ir aguonų pyragą. Tai mano sugalvotas pyrago receptas, kurį sukūriau pritaikiusi kekso receptūrą. Tarkime, sudėtyje esantį aliejų norėjau pakeisti sviestu, tačiau jis netiko, tad receptas – išgrynintas ir laiko patikrintas“, – sako šį pyragą jau kelinti metai kepanti Laima. Jis labai patinka ir kepyklėlės lankytojams.

Kuo ilgiau pyragas stovi, tuo pyragas tampa drėgnesnis, tuo jis skanesnis darosi, sako kepėja Laima. Skaniausias būna trečią dieną po kepimo. L. Masalskė pataria pyragą laikyti popieriniame maišelyje ar suvyniotą į kepimo popierių. Tik nedėkite į polietileninį maišelį, sako.

Recepte nurodyti didelio pyrago kiekiai, tad kepantiems nedidelį produktus reikėtų dalinti perpus.

Reikės:
6 kiaušinių
350 g cukraus
400 galiejaus
500 gmiltų
1 v. š. kepimo miltelių
500 g moliūgų (tarkuoto burokine tarka)
2 apelsinų žievelės
2 v. š. aguonų

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės, atsargiai įmaišyti aliejų. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, moliūgą, apelsinų žieveles ir aguonas. Išmaišyti.
Kepti 180°C apie 40-45 min.

Blynai, gardesni net už bulvinius


„Nutarėme išsikepti bulvinius moliūgų blynus. Mano dukros sakė, kad šie net skanesni už bulvinius, o jau spalva kokia graži!“, – pasakoja konditerė.

Reikės:
0,5 kg bulvių
0,5 kg moliūgų
1 didelio svogūno
2 šesnako skiltelių
1 kiaušinio
druskos, pipirų pagal skonį
Kadangi Laimos šeima mėgsta šiek tiek aštriau, įbėrė truputį ir čili prieskonių su druska.

Moliūgus ir bulves sutarkuoti per smulkią, šaudeliais smulkinančią tarką, suberti druską, smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotą česnaką, prieskonius, įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti.
Iškeptus bulvių ir moliūgų blynus Laima pataria valgyti su tzatziki padažu.

„Blynai labai skanūs – jokių miltų nereikia, nieko daugiau“, - tikina kaunietė.

Džemas, kuris įtiks ir gurmanui

Dar vienas receptas, kurį sugalvojo L. Masalskė – moliūgų ir apelsinų džemas.

„Gavosi toks puikus apelsininis džemas, kad nežinodamas ir neįtartum, jog pagaminta iš moliūgų. Toks džemas gali tapti puikia kalėdine dovana tam, kas mėgsta įdomesnį skonį!“ – sufleruoja kepyklėlės savininkė.

Reikės:
0,5 kg moliūgo,
4 vidutinio dydžio apelsinų,
vieno apelsino žievelės,
apie 200 g cukraus.

Moliūgus sutarkuoti burokine tarka. Ten pat suberti nutarkuotą vieno apelsino žievelę.

Apelsinus nulupti, baltas odeles – taip pat ir suberti į moliūgų masę.

Supilti cukrų ir virti apie pusvalandį vis pamaišant. Jei norisi, galima šiek tiek įberti cinamono.

Supilti džemą į iškaitintus stiklainius ir nešti į rūsį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją