Prieš 20 metų į Estiją nutekėjusi Neringa savo gaminamais desertais džiugina ne tik mylimą vyrą ir dukrą, tačiau receptais, patarimais ir gaminamų šedevrų istorijomis dalijasi ir su kitais maisto mėgėjais, susibūrusiais facebooko grupėje „Kirvio Koto turnyras“.

„Kaskart man knieti išbandyti vis kažką nauja. Nemėgstu tą patį desertą gaminti dažnai“, – sako pašnekovė.

Paprašytas išskirti mėgiamiausius desertus, Neringa renkasi skruzdėlyną, šakotį, iš prabangesnių – riešutinį bezė tortą. Neringos vyras Urmo ypač laukia žmonos gaminamų šimtalapio, tortų, pyragų su aguonomis, o dukrai Umai skaniausi šokoladiniai skanėstai.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

„Vasaros desertas – braškės su kondensuoto pieno ar rietinėlės kremu. Ir mėgstu pasimėgauti pistacijų ledais. Tik, deja, tokių kaip Italijoje dar neradau, o pati gaminti nebandžiau“, – pasakoja Neringa.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Na o vėsesnę vasaros dieną, kai eidama pro kepyklą Neringa užuodė šviežiiai iškeptos duonos kvapą, nutarė iškepti bandelių su obuoliene. „Tai labai labai minkštos ir skanutėlės bandelės“, – išmeginti jas ragina Neringa Lindman.
„Pūkinės“ bandelės su obuoliene

Tešlai reikės:
• 20 g šviežių mielių
• 300 ml pieno
• 3 v. š. cukraus
• 1 kiaušinis + 1 trynys
• 80 g sviesto
• 500 g miltų
• žiupsnelis druskos

Įdarui:
• apie 400 ml obuolienės
• 1 a. š. cinamono
dar turėjau užsilikusio riešutų kremo praline ir skrudintų migdolų drožlių
Produktai t.b. kambario temperatūros.

Gaminimas

* Mieles sutrupiname, užberiame šaukšteliu cukraus, leidžiame ištirpti.
Pieną šiek tiek pašildome. Į jį suberiame cukrų, įmušame kiaušinius, supilame mieles ir išmaišome.

* Miltus išsijojame. Į juos suberiame druską, supilame pieno mišinį. Užminkome tešlą, pabaigoje sudedame minkštą sviestą ir darkart gerai išminkome.

* Tešla bus lipni, taip ir turi būti.

* Uždengiame maistine plėvele bei paliekame 1 val. kilti.

* Iškilusią tešlą šiek tiek apspaudome, padaliname pusiau.

* Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiojame stačiakampį, jį ištepame obuoliene, sumaišyta su cinamonu, susukame į ritinėlį, supjaustome į 7 gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį įkerpame iki pusės į 2 ar 3 dalis bei išformuojame pasukant, kad matytųsi pjūvis. Sudedame į kepimo popieriumu ištiestą skardą, uždengiame rankšluoščiu, paliekame 10 min pailsėti. Po to aptepame pienu.

* Tą patį kartojame ir su kitu tešlos gabalu. Aš ant antrojo dar papildomai užbėriau migdolų drožlių su praline.

* Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min.

* Iškepusias pabarstyti cukraus pudra. Be galo minkštos ir skanios!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją