Salotos puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų, vasaros iškylai – prie grilio patiekalų.
Juokaujama, kad sunkiausia šio recepto dalis yra nuspręsti – valgysite jas iš karto ar uždengę leisite daržovėms šiek tiek pasimarinuoti.
Salotoms reikės:
ryžių vyno acto (kolegė naudojo balto vyno actą)
sezamo aliejaus
jūros druskos
juodųjų pipirų
sezamo sėklų (nėra būtina, tačiau suteikia malonaus traškumo ir patraukliai atrodo); galima sezamo sėklas paskrudinti
Gaminimas:
* Nuplautus agurkus supjaustykite griežinėliais ir suberkite į dubenį. Įpilkite acto, sezamo aliejaus, druskos, pipirų ir išmaišykite.
* Pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite iš karto arba kitą dieną – skonis bus intensyvesnis.
Patarimai
* Maisto tinklaraščio „The Delicous spoon“ autorė Alisa pataria: kuo ilgiau leisite šioms agurkų salotoms marinuotis šaldytuve, tuo jos įgis daugiau skonio.
* Mėgstantiems agurkus lupti, recepto autorė pataria dalį žievelės palikti – tai suteikia daržovėms daugiau traškumo.
* Alisa ragina nebijoti ir eksperimentuoti, suteikti salotoms daugiau skonio. Tarkime, smulkinti žemės riešutai, sako, labai čia tiktų.
* Salotas uždengtame inde šaldytuve rekomenduojama laikyti iki 3 dienų.